Foxconn înregistrează o scădere de venituri faţă de anul anterior, publicul e în expectativă pentru iPhone 8; Profitul net crește totuși!

856 ori
<b>Foxconn înregistrează o scădere de venituri faţă de anul anterior, publicul e în expectativă pentru iPhone 8; Profitul net crește totuși!</b>Comparativ cu anul trecut, cei de la Foxconn Technology Group au înregistrat o scădere de venituri cam serioasă am putea spune, procentul de pierdere fiind de 2.8%. După cum știți deja, Foxconn este principalul partner Apple ce produce diverse

Foxconn Technology Group a anunţat o scădere de venituri faţă de anul anterior pentru prima oară în mulţi ani şi asta pentru că a scăzut cererea de modele iPhone. Întreg anul 2016 a adus 4.9 miliarde de dolari în profit net, care a reprezentat totuşi o creştere de 1.2% faţă de 2015.

În schimb veniturile au scăzut cu 2.8%, dar prin soluţii "cost control" s-a ajuns la profit. Foxconn e principalul partener Apple şi numele de care Nokia şi multe alte companii îşi leagă viitorul (Sharp spre exemplu). Unul dintre motivele pentru care publicul şi chiar şi fanii Apple au cumpărat mai puţine iPhone-uri îl reprezintă aşteptarea faţă de iPhone 8 şi potenţialul model aniversar, văzut de toţi drept un produs special şi care merita cumpărat.

Cea mai profitabilă perioadă pentru Foxconn a fost intervalul octombrie-decembrie anul trecut, cu o creştere de 29.9% faţă de finalul lui 2015, deşi iarăşi scăzuseră veniturile cu 1.8%. Apple este clientul numărul 1 pentru Foxconn şi a înregistrat la rândul său profituri nete record în aceleaşi perioade, arătând interdependența celor două companii. Foxconn a dus şi Sharp într-o nouă direcţie, după ce a cumpărat grosul acţiunilor sale.

Astfel, Sharp a postat pentru prima oară profit după ani buni de restrişte. Ce e cert e că dacă iPhone 8 e un hit, Foxconn ar trebui să bată orice recorduri de profit sau venit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×