Fragmentarea Android din perspectiva unui dezvoltator de aplicații

Autor:  | Publicat în:  Android 1.064 ori
<b>Fragmentarea Android din perspectiva unui dezvoltator de aplicații</b>Zilele trecute a avut loc Mobile Marketing Conference și una dintre sesiunile de acolo a fost legată de aplicațiile pentru telefonul mobil. Normal că s-a vorbit de cele mai ofertante magazine de aplicații pentru smartphone-uri: App Store + iOS - cea...

Zilele trecute a avut loc Mobile Marketing Conference și una dintre sesiunile de acolo a fost legată de aplicațiile pentru telefonul mobil. Normal că s-a vorbit de cele mai ofertante magazine de aplicații pentru smartphone-uri: App Store + iOS - cea mai facilă de monetizat, Windows Phone Marketplace + Windows Phone 7.5 și pe viitor se va trece la Windows Phone 8 ce aduce unelte ce ușurează munca developerilor, Google Play + Android - o cutie a Pandorei cu foarte multe device-uri și așa numita fragmentare.

OpenSignalMaps a înregistrat 681.900 de descărcări pe telefoane Android din 195 de țări. Numărul de modele Android distincte ce a ieșit la iveală - 3997 de modele. Fiecare cu o configurație diferită ca hardware, software, rezoluție a ecranului.

Este o adevărată cursă contra cronometru să faci o aplicație care să ruleze în condiții optime pe un număr așa de mare de telefoane diferite. Eric Schimdt la MWC Barcelona 2012 a spus că nu-i corect termenul de fragmentare ci mai degrabă acela de diferențiere.

La iPhone este mult mai ușor. Ai o rezoluție, un anumit hardware și o piață de desfacere satisfăcătore. Flipboard a ajuns pe Android print-un apk extras din Samsung Galaxy S III și au fost atât de interesați să livreze o versiune cât de cât stabilă că au dat un update ca aplicația lor să nu mai dea erori pe telefoanele Android cu rezoluție mai mică.

Măcar că la următoarea generație Nexus se spune că vor colabora cu mai multe companii ce produc telefoane mobile și nu va fi un singur model ci mai multe, o adevărată gamă cu Android 5.0 Jelly Bean ce nu va mai primi customizările operatorilor de telefonie sau cele ale producătorilor.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×