Full HD, 4K? Falsa problemă a rezoluţiei ecranului lui Sony Xperia Z5 Premium

5.601 ori
<b>Full HD, 4K? Falsa problemă a rezoluţiei ecranului lui Sony Xperia Z5 Premium</b>Observ că de ieri seară şi continu&acirc;nd cu dimineaţa zilei de azi, internetul bate toba pe faptul că Sony Xperia Z5 Premium rulează &icirc;n marea majoritate a timpului conţinut Full HD, sau chiar HD. &nbsp; Z5 Premium (4K) vs. OPO (FHD)...

Observ că de ieri seară şi continuând cu dimineaţa zilei de azi, internetul bate toba pe faptul că Sony Xperia Z5 Premium rulează în marea majoritate a timpului conţinut Full HD, sau chiar HD.

Z5 Premium (4K) vs. OPO (FHD) foto GSMArena

Unii dintre cei mai neavizaţi, sunt chiar contrariaţi de acest fapt şi consideră rezoluţia 4K a telefonului Sony o păcăleală! Nu este.. Calculul rezoluţiei e matematică pură și putem afla numărul de pixeli, înmulțind numărul acestora de pe orizontală, cu cel de pe verticală (nu degeaba se află acel X între aceste valori când ne este indicată rezoluţia unui display)!

Sony Xperia Z5 Premium are un ecran cu rezoluție 4K (UHD) (adică 3840x2160=8294400 pixeli)!

De unde totuşi neînţelegerea şi polemica legat de această rezoluţie? Baza isteriei rezoluţiei noului terminal Sony este XDA Developers, unul dintre cele mai de respectat comunităţi din domeniul tehnologiei, unde informaţiile sunt prezentate corect, însă preluate şi prelucrate voit sau nevoit în aşa fel, încât să provoace dispută între fanii şi profanii brandului.

Ce se întâmplă de fapt? Putem lua ca exemplu celebrele iPhone şi iPad, care în momentul lansării lui iPad cu rezoluţie de 768x1024 pixeli în 2010, făcea scalare a conţinutului realizat pentru iPhone 4 (640x960px), pentru a rula aplicaţiile cu rezoluţii inferioare în mod full screen.

Ba mai mult, în cazul nostru acest lucru e chiar de dorit şi de apreciat, deoarece vizual nu vom face diferenţa între un Facebook rulat la 4K, comparativ cu unul rulat în mod Full HD și scalat, în schimb bateria se va consuma infinit mai rapid dacă nu ar exista această tehnică. Că avem nevoie de 4K asta e altă poveste, DAR, ecranul lui Sony Xperia Z5 Premium este unul 4K UHD şi poate rula conţinut 4K UHD!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×