Funcția de ascundere a decupajului din ecranul telefoanelor Nokia este înlăturată, iar Google ar fi vinovatul

4.639 ori
<b>Funcția de ascundere a decupajului din ecranul telefoanelor Nokia este înlăturată, iar Google ar fi vinovatul</b>Un trend pe care și telefoanele Nokia l-au adoptat în acest an este cel al decupajului din ecran, element de design care la bază are rolul de a contribui la mărirea raportului screen-to-body ocupat de ecran. Nu prea se întâmplă astfel, dar în

Dacă unii producători precum Samsung, Sony și HTC aleg să nu adere la trendul telefoanelor cu decupaj în ecran, Nokia face asta și deja are câteva modele la vânzare pe piață care adoptă această caracteristică. Printre acestea se află Nokia 5.1 Plus care s-a lansat în China drept Nokia X5, dar și Nokia 6.1 Plus care la rândul său are un model identic lansat pe piața chineză sub denumirea de Nokia X6. 

Fix despre aceste modele vorbim astăzi, moment în care descoperim faptul că Nokia a înlăturat funcția de ascundere a decupajului din ecranul acestor dispozitive fără vreo explicație clară. Aparent, înlăturarea a fost făcută la cererea Google iar cum Nokia se află în strânsă legătură cu aceștia, schimbarea a fost făcută una-două.

Odată cu update-ul din luna august utilizatorii de terminale Nokia 6.1 Plus au descoperit faptul că setarea cu pricina a dispărut complet, aceștia considerând totuși că ar putea fi vorba doar de o greșeală. Un motiv pentru care se întâmplă asta ar putea fi că telefonul rulează Android One bazat pe Android Oreo, release ce nu aduce suport nativ pentru "notch".

Android Pie aduce însă acest feature și ne așteptăm ca odată cu actualizarea telefonului la noua versiune OS să se întoarcă și funcția de ascundere a decupajului. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×