Furt de mii de iPhone-uri la Foxconn! Unul dintre directorii firmei a furat 5700 de bucăți

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.929 ori
<b>Furt de mii de iPhone-uri la Foxconn! Unul dintre directorii firmei a furat 5700 de bucăți</b>Cine se gândea că cineva plănuiește să fure iPhone-uri direct din fabrica unde acestea sunt produse? Ei bine, acest lucru chiar s-a întâmplat și hoțul este chiar unul dintre directorii companiei Foxconn care a băgat în buzunar nici mai mult nici mai puțin

Nu prea auzim de jafuri ca în filme care să implice telefoane, ci mai degrabă bijuterii, aur sau pur şi simplu bani. Ei bine azi aflăm că un director de la Foxconn a făcut profit de 1.56 milioane de dolari, după ce a vândut cele 5700 de unități iPhone pe care le-a furat de la compania la care lucrează.

Foxconn este un gigant chinez, care produce numeroase terminale pentru Apple. Compania se ocupă şi de laptopuri pentru HP, console pentru Sony şi a intrat în atenţia publicului pentru condiţiile precare de muncă, salariile mici şi plasele anti-suicid instalate acum câţiva ani. Acum apare şi acest scandal, care implică un manager taiwanez al firmei.

Cunoscut doar drept Tsai, el lucra în departamentul de testare al fabricii Foxconn din Shenzhen. Furtul a fost realizat după ce Tsai a pus 8 subordonaţi să strecoare mii de unități iPhone afară din fabrică. E vorba despre cele folosite pentru testele de calitate şi siguranţă. Acelea se aruncă de obicei după testare. Majoritatea erau modele iPhone 5 şi 5s, care au ajuns în magazinele din Shenzhen până la urmă.

După o investigaţie internă, Tsai a fost arestat, interogat şi eliberat pe cauţiune. A urmat apoi procesul, acuzarea şi sentinţa maximă ar putea fi de 10 ani. Ar fi interesant de aflat dacă magazinele din Shenzhen au vândut telefoanele drept noi sau aşa cum erau de fapt, uzate de teste. Având în vedere salariile mici de la Foxconn, nu e greu de înţeles de ce a făcut Tsai acest lucru, dar furtul rămâne furt şi trebuie pedepsit.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×