A apărut o teorie cu privire la sunetul ciudat scos de iPhone 7: capacitorul ceramic ar fi de vină

2.370 ori
<b>A apărut o teorie cu privire la sunetul ciudat scos de iPhone 7: capacitorul ceramic ar fi de vină</b>Lansarea noilor iPhone-uri nu a fost scutită de probleme întâmpinate de către utilizatori, cea mai serioasă fiind #HissGate. Aparent, numeroși utilizatori de iPhone 7 Plus pretind că smartphone-ul din dotare scoate un zgomot destul de deranjant atunci

Cu câteva zile în urma apăreau pe web câteva cazuri de modele iPhone 7 ce scoteau un zgomot neplăcut, ca un fel de "sâsâit", lucru semnalat atât pe unităţile standard, cât şi pe cele 7 Plus. Multiple teorii circula de atunci cu privire la cauza acelui zgomot, inclusiv unele legate de difuzoare, procesor şi altele. Ei bine, o teorie ceva mai documentată apare azi şi sună tare plauzibil.

iPhone 7

Cunoscută ca "hissgate", problema nu e chiar cea mai rea avută de vreun iPhone şi ne amintim aici de Antennagate sau Bendgate. În vreme ce Apple nu a făcut vreo declaraţie oficiala cu privire la acest sunet, există speculaţii că o componenta sau două de la interior ar fi vinovatele. Şi nici măcar nu e vorba despre chipsetul Apple A10 Fusion.

iPhone 7

Ceea ce vedeţi mai sus este o serie de componente de la interiorul lui iPhone 7, printre care şi chipsetul Apple A10 Fusion, iar lângă el vedem şi chipul pentru modem, cel marcat cu portocaliu. Apoi chipurile de jos sunt folosite pentru a amplifica semnalul. Cei de la Phone Arena au o teorie ce afirmă că o componentă numita capacitor ar fi de vină pentru zgomot.

Spatele plăcii de bază de pe iPhone conţine zeci de capacitoare, iar în mod tipic ele nu scot zgomot, dar un anumit tip de capacitor, cel din ceramică de clasa a doua e mai predispus la vibraţii. Acest lucru are loc atunci când electricitatea trece la capacitor. La o intensitate suficientă a curentului, vibraţiile pot fi auzite de urechea umană.

Dacă e adevărată această teorie, atunci nu există soluţie, poate doar o husă mai groasă care să acopere zgomotul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×