Fuziunea Romtelecom - Cosmote văzută cu ochi buni de către Ministerul Comunicațiilor

Autor:  | Publicat în:  Romtelecom 1.362 ori
<b>Fuziunea Romtelecom - Cosmote văzută cu ochi buni de către Ministerul Comunicațiilor</b>După ce am aflat că T-Mobile nu va pătrunde în România înghițind brandul Cosmote, după cum se speculase, iată o evoluție în cazul fuziunii dintre Romtelecom și Cosmote. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și-a...

După ce am aflat că T-Mobile nu va pătrunde în România înghițind brandul Cosmote, după cum se speculase, iată o evoluție în cazul fuziunii dintre Romtelecom și Cosmote. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și-a exprimat aprobarea cu privire la propunerea de fuziune a companiilor menționate anterior.

MSCI dorește și listarea pe piața de capital a titlurilor deținute de stat la viitoarea companie hibrid, ceea ce s-ar putea întâmpla peste 12 luni. După fuziune va rezulta cel mai mare operator local de telecomunicații, în privința veniturilor. în plus, compania rezultată va avea în portofoliu toate tipurile esențiale de servicii: Internet fix și mobil, telefonie fixă și mobilă, televiziune prin cablu și satelit.

Executivul urmează să ia o decizie cu privire la propunerile din partea grupului OTE, iar deocamdată nu s-a avansat o cifră cu privire la cota care revine statului român în noua entitate. în acest moment Romtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixă din România și are OTE drept acționar cu 54.01%, în vreme ce Ministerul Comunicațiilor deține 45.99% din acesta. Romtelecom deține și un pachet de acțiuni ce reprezintă 30% din capitalul social al Cosmote România.

foto: hotnews.ro

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×