Gafa de aproape 1 miliard de dolari la Microsoft: Surface RT

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.171 ori
<b>Gafa de aproape 1 miliard de dolari la Microsoft: Surface RT</b>Windows RT este probabil cel mai prost produs scos de Microsoft în ultimii ani și nu atât un produs slab, cât unul inutil. Asta se reflectă prin tabletele anulate de partenerii hardware ai companiei și mai nou și prin pierderi financiare. &nbsp;...

Windows RT este probabil cel mai prost produs scos de Microsoft în ultimii ani și nu atât un produs slab, cât unul inutil. Asta se reflectă prin tabletele anulate de partenerii hardware ai companiei și mai nou și prin pierderi financiare.

Microsoft a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 4 al acestui an (nu coincide cu cel calendaristic) și cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare. Se pare că Surface RT ar fi cauzat pierderi de 900 de milioane de dolari, deci se explică reducerea de 150 de dolari oferită recent pentru această tabletă.

Un calcul fantezist rapid arată că dacă Microsoft a rămas cu 6 milioane de unități Surface RT pe stoc și a tăiat 150 de dolari din prețul fiecăruia, cam aceasta ar fi pierderea menționată mai sus. Nu e singurul proiect eșuat din ultimul deceniu și aici ne amintim de telefoanele Kin și de întreaga inițiativă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×