Gata cu trișarea în benchmark-uri! Oppo își ia angajamentul de a pune capăt acestei practici

1.165 ori
<b>Gata cu trișarea în benchmark-uri! Oppo își ia angajamentul de a pune capăt acestei practici</b>După ce luna trecută aflam că și o serie de terminale Oppo au fost eliminate dintr-un benchmark popular ca urmare a practicilor de trișare descoperite, iată că acum firma chineză vine cu o declarație publică. Aflăm pe această cale faptul că

În urmă cu doar câteva săptămâni aflam și despre faptul că dezvoltatorii celebrei aplicații benchmark 3DMark au decis să elimine două smartphone-uri ale producătorului chinez Oppo ca urmare a rezultatelor umflate apărute în baza de date.

Este vorba despre Oppo Find X și Oppo F7, terminale pe care compania chineză le-a echipat cu un sistem de detecție a benchmark-urilor pentru a rula aplicațiile la performanțe maxime, la frecvențe la care procesorul nu ajunge de regulă. Acum aflăm că Oppo își ia angajamentul de a opri această practică și a anula sistemul de detectare a denumirilor aplicațiilor benchmark care rula pe dispozitive.

Pe deasupra, firma chineză afirmă că în viitor resursele de sistem vor fi alocate numai în funcție de cerințele aplicației. Mai aflăm și faptul că în perioada următoare, Oppo le va permite utilizatorilor să activeze un mod de performanță ce va crește semnificativ puterea procesorului, dar care ar putea duce și la un consum mai generos de baterie și la supraîncălzire.

Aceasta este o veste bună și poate că și celelalte companii ar trebui să ia exemplul Oppo și să nu vină cu declarații de tipul "toată lumea o face, așa că o facem și noi", aceasta fiind afirmația Huawei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×