Și Oppo este prinsă trișând în benchmark-uri, flagship-ul Find X fiind delistat din 3DMark

1.856 ori
<b>Și Oppo este prinsă trișând în benchmark-uri, flagship-ul Find X fiind delistat din 3DMark</b>La scurt timp de la dezvăluirea faptului că Huawei umblă la benchmark-uri pentru a obține scoruri superioare și a impresiona publicul, iată că Oppo le urmează exemplul. Aflăm astăzi faptul că firma chineză este acuzată de același

Chiar la început de septembrie vă informam și despre declarația celor de la Huawei, sau mai bine zis afirmația cu privire la acuzele de trișare în benchmark-uri. Gigantul chinez a recunoscut că într-adevăr a optat pentru creșterea frecvențelor CPU cu scopul de a obține rezultate mai mari în benchmark-uri, comportament remarcat doar la detectarea benchmark-uri și nu într-un ritm normal de utilizare.

Oppo

În acel moment aflam că cei de la 3DMark delista o serie de telefoane Huawei, printre care și flagship-urile P20 din baza de date, asta ca urmare a benchmark-urilor umflate. Acum descoperim că și Oppo le calcă pe urme cu modelele Find X și F7. Ce-i drept Oppo F7 a mai fost acuzat de trișare în benchmark-uri în această primăvară, astfel că noutatea este flagship-ul.

Aflăm că aceste două telefoane erau programate să recunoască aplicația publică 3DMark din Google Play și să aloce resurse de sistem pentru obținerea unui scor mai bun. UL, compania din spatele acestui benchmark a testat iarăși telefoanele cu o variantă privată 3DMark și au ajuns la concluzia că ambele modele obțin scoruri cu 41% mai mici decât cele din varianta pentru public. 

Dispozitivele sunt acum delistate din 3DMark și potrivit celor de la UL, Oppo chiar a confirmat această "trișare" - declarând că la detectarea rulării de jocuri sau benchmark-uri 3D, procesorul merge la capacitate maximă în cazul în care aplicațiile sunt cunoscute, sau la 70-80% din performanța maximă în cazul titlurilor nerecunoscute.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×