Google a adunat date personale via wireless timp de ani intregi, prin intermediul camerelor sale mobile Street View

Autor:  | Publicat în:  Google 2.267 ori
<b>Google a adunat date personale via wireless timp de ani intregi, prin intermediul camerelor sale mobile Street View</b>Stiti sistemul de cartografiere 3D Google ce implica utilizarea unor masini pentru a realiza imaginile din Street View? Ei bine, aceste masini Google au adunat din greseala date personale din retelele WiFi ale oraselor prin care au trecut. Google a facut...

Stiti sistemul de cartografiere 3D Google ce implica utilizarea unor masini pentru a realiza imaginile din Street View? Ei bine, aceste masini Google au adunat din greseala date personale din retelele WiFi ale oraselor prin care au trecut. Google a facut recent acest anunt si acum incearca sa isi repare greseala, afirma Reuters.

Google anunta vineri ca acest soi de colectare de date din greseala s-a realizat in SUA, Germania, Franta, Brazilia si Hong Kong. Gigantul motoarelor de cautare afirma ca nu a folosit datele personale si doreste acum sa scape de informatii intr-un fel sau altul. Aparent problema ar fi aparut din cauza retelelor WiFi neprotejate de parola, afirma Alan Eustace, vicepresedinte al sectiunii de Cercetare si Inginerie Google.

Compania nu a oferit detalii clare cu privire la datele colectate, dar un expert in securitate a afirmat ca ar fi vorba de continuturile mailurilor si parolele a numerosi utilizatori, plus informatii despre surfing-ul web al utilizatorilor. Masinile Google Street View sunt cunoscute pentru faptul ca traverseaza globul si realizeaza imagini panoramice ale strazilor marilor orase, pe care Google le afiseaza in cadrul serviciului Maps.

Colectarea datelor WiFi nu avea legatura cu proiectul Google Maps, fiind realizata pentru a obtine informatii despre hotspoturile WiFi, care pot fi folosite pentru a furniza servicii bazate pe locatie. Google afirma ca adunarea datelor a fost o greseala rezultata din introducerea unui cod inclus intr-un proiect experimental.

Acum sa vedem ce fel de consecinte va avea aceasta incalcare a intimitatii utilizatorilor... Google = Big Brother?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×