Google a găsit o metodă să micşoreze pachetele software de actualizare pentru aplicaţiile Android, prin metoda "file by file patching"

1.583 ori
<b>  Google a găsit o metodă să micşoreze pachetele software de actualizare pentru aplicaţiile Android, prin metoda "file by file patching"</b>Din câte aflăm astăzi se pare că cei de la Google au găsit o metodă prin cart pot micșora pachetele de actualizare pentru aplicațiile proprii, acest lucru fiind realizat printr-o metodă numit file-by-file patching. Această descoperire a marelui G este

Stocarea în cloud şi stocarea externă văzută ca internă odată cu Marshmallow au mai rezolvat din grijile celor ce au telefoane cu doar 16 GB stocare, dar în ziua de azi stocarea nu e niciodată de ajuns. De aceea privim cu mare ciudă fiecare actualizare de multe zeci sau uneori sute de MB a unui joc sau aplicaţie de pe terminal. Ei bine, Google are o soluţie.

Micsorare update aplicatii

Marele G ar fi găsit o metodă de a reduce cantitatea de date consumată la actualizarea unei aplicaţii pe Android. Tot în acest an Android trecuse la algoritmul "bsdiff" pentru actualizări, reducând mărimea pachetelor de update cu 47% deja. Inginerii software au reuşit să treacă şi mai departe, printr-un sistem nou, cunoscut că "File by file patching".

Folosind această tehnică, mărimea unei actualizări de aplicaţie se poate micşora cu 65%, până la 90% chiar. Rezultatul e că scade consumul de date în vreme ce actualizăm, printre altele. Utilizarea noului procedeu economisește cam 6 petabytes de date pe zi pentru toţi utilizatorii. Un petabyte înseamnă 1 milion de GB, deci cantitatea e măricică.

Să dăm şi un exemplu: o actualizare recentă a lui Google Maps ocupă 32.7 MB, iar algoritmul bsdiff reducea pachetul la 17.5 MB. Ei bine File by File Patching îl duce la un excelent 9.6 MB. Sistemul e open source şi inginerii inspiraţi pot contribui la el aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×