Google anunta GPhone in urmatoarele 2 saptamani

1.096 ori
<b>Google anunta GPhone in urmatoarele 2 saptamani</b>Google va anunta oferta sa mobila in urmatoarele 2 saptamani, aceasta incluzand fie hardware, pachete software sau o platforma "deschisa" pentru telefoane, conform Wall Street Journal. Cuvantul cheie al proiectului va fi "interactiune", de vreme ce...

Google va anunta oferta sa mobila in urmatoarele 2 saptamani, aceasta incluzand fie hardware, pachete software sau o platforma "deschisa" pentru telefoane, conform Wall Street Journal.

Cuvantul cheie al proiectului va fi "interactiune", de vreme ce platforma Google nu va include caracteristici inchise si presetate riguros, acestea putand fi modificate cu usurinta de catre developerii third party. Scopul celor de la Google este destul de ambitios: oferirea unor aplicatii si servicii pe telefonul mobil, cel putin la fel de accesibile ca si cele de pe Internet. Gigantul motoarelor de cautare doreste sa ofere servicii populare pe terminalele mobile (Hi5,Google Maps, YouTube), eventual chiar pe GPhone. Pentru a ajunge la astfel de functii producatorul va trebui sa se confrunte cu rezistenta din partea operatorilor wireless, dar si cu probleme de securitate.

Google incearca sa slabeasca influenta pe care o au operatorii wireless asupra softurilor si serviciilor pe care clientii le pot accesa de pe telefonul mobil. Compania are aliati puternici si planuieste sa dea lovitura prin intermediul producatorilor de telefoane mobile, cum este cazul celor de la HTC, sau celebrii LG. Acestia vor produce Google Phone, un handset care deja i-a determinat pe reprezentantii Google sa negocieze contracte cu operatorii mari, cum ar fi T-Mobile, Orange sau 3.

Ce va avea deosebit terminalul lansat in urmatoarele 2 saptamani? Ei bine, Google Phone va include motorul de cautare al companiei, Google Maps, YouTube si Gmail, acestea fiind deja suportate pe numeroase alte handseturi. Google se bazeaza totusi pe colaborarea sa cu developerii third party, de vreme ce le ofera acestora o platforma complet libera si "deschisa". O astfel de abordare va da nastere unor aplicatii si softuri extrem de utile, dar si unor slabiciuni si tentative de phishing, daca nu se impune si o serie de reglementari in privinta securitatii. Daca GPhone se lanseaza curand, poate-l vom vedea in Europa la inceputul lui 2008, inlaturand dominatia Apple.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×