Google Sheep View: în Insulele Feroe camerele Street View sunt montate... pe oi (Video)

1.640 ori
<b>Google Sheep View: în Insulele Feroe camerele Street View sunt montate... pe oi (Video)</b>Google Street View reprezintă o modalitate inedită de a cunoaște noi locuri din întreaga lume, sau de a verifica o locație înainte de a porni la drum pentru a o găsi foarte rapid ulterior. Dacă în mod normal cei de la Google folosesc automobile dotate cu

Atunci când România joacă cu Insulele Feroe, de obicei comentatorii îi numesc pe feroezi "pescari", dar ei se ocupă foarte mult şi cu creşterea oilor. Atât de mult, încât au combinat această activitate cu cartografierea Google.

Se pare că feroezii aşteaptă de prea mult timp ca Google să le cartografieze arhipelagul, astfel că au lansat Sheep View 360, un fel de Street View pe bază de camere montate pe oi. Insulele Feroe sunt un arhipelag de 18 insulițe în zona sub polară atlantică, iar condiţiile sunt mereu aspre acolo. Poate de aceea Google Street View nu şi-a adus maşinuţele pe insule.

Sheep View 360 a primit aportul unui pastor din regiune, care şi-a pus ovinele la dispoziţia experimentului. Pe ele au fost montate cu hamuri speciale, camere cu vedere la 360 de grade. Pe măsură ce oiţele păşteau şi se deplasau ele capturau şi imagini cu insulele, care erau apoi trimise spre coordonatorul experimentului, Durita Dahl Andreassen, împreună cu coordonatele GPS.

Datele ajungeau apoi în Google Street View. În acest moment există imagini panoranice cu 5 regiuni de pe insulă şi un clip video la 360 de grade, ce permite explorarea insulei din perspectiva ovină. Ca o menţiune secundară, insulele au o populaţie de 80.000 de oi şi 49.188 oameni. Pe lângă cartografiere, iniţiativa are şi rolul de a promova turismul în aceste insule.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×