Google anunţă Project Treble, care va grăbi actualizările de terminale Android

4.778 ori
<b>Google anunţă Project Treble, care va grăbi actualizările de terminale Android</b>Cu scopul de a grăbi actualizările terminalelor Android, cei de la Google anunță astăzi Project Tremble. Această inițiativă aduce schimbarea arhitecturii Android, separând framework-ul de bază Android OS de softul low level al producătorilor

Odată cu sosirea lui Android Nougat, Google a promis că pe viitor actualizările Android şi descărcările de pachete software aferente se vor face în fundal, fără a deranja utilizatorul. Acum se face un pas şi pentru grăbirea actualizărilor de terminale Android, prin intermediul lui Project Treble.

Google Project Treble

Această iniţiativă aduce schimbarea arhitecturii Android, separând framework-ul de bază Android OS de softul low level al producătorilor hardware. Până acum companiile producătoare ar fi trebuit să ofere software actualizat la fiecare framework Android OS. În schimb, prin Treble fiecare producător poate actualiza "miezul" Android OS, fără să se atingă de software-ul low level.

Project Treble va folosi o suită de test pentru partenerii Google şi o interfaţă specială, care permite emularea de multiple terminale. Android e cunoscut pentru lentoarea cu care vin actualizarile sale, chiar şi pe flagship-uri. Odată cu noul proiect, lucrurile ar trebui să se mişte mai rapid. Noutatea debutează cu Android O la toamnă şi deja a fost pusă în mişcare pe telefoanele Pixel cu Developer Preview.

Să sperăm că marii producători de telefoane vor profita de această funcţionalitate şi nu o vor folosi ca o scuză să îşi lase software-ul propriu să rămână în urma celui core prea mult timp.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×