Google ar vrea să îşi producă propriul procesor; Angajează tot mai mulţi ingineri în zona de cipuri

849 ori
<b>Google ar vrea să îşi producă propriul procesor; Angajează tot mai mulţi ingineri în zona de cipuri</b>Se pare că nu doar Apple investeşte tot mai mult în cipuri proprii, ci şi Google mai nou. Marele G ar fi în plină angajare de ingineri pentru zona de cipseturi şi ar putea să îşi dezvolte un CPU propriu pentru telefoanele Android.

Se pare că nu doar Apple investeşte tot mai mult în cipuri proprii, ci şi Google mai nou. Marele G ar fi în plină angajare de ingineri pentru zona de cipseturi şi ar putea să îşi dezvolte un CPU propriu pentru telefoanele Android.

Peste o duzină de noi ingineri pe partea de microcip au fost recrutaţi în Bengaluru, India în ultimele luni. Reuters scrie şi că Google a angajat cel puţin 16 veterani în inginerie şi 4 recrut[tori de talente pentru echipa "gChips". Şi numărul de posturi tot creşte cu fiecare săptămână. Echipa gChips ar urma să ajungă la 80 de angajaţi până la final de 2019.

Inginerii vor testa design-uri de cipuri înainte să trimită variantele finale spre producători. Google li s-ar alătura celor de la Apple, Samsung şi Huawei, care îşi realizează singuri designurile de procesoare. Cipurile Google nu sunt totuşi doar pentru telefoane, ci şi pentru electronice şi electrocasnice inteligente, care pot analiza comenzi vocale via Google Assistant.

Ce e drept Google a mai cochetat cu aşa ceva până acum, iar ultimele două generaţii de telefoane Pixel au avut la interior acel Pixel Visual Core, care compilează imagini HDR+ de 5 ori mai rapid decât un AP (application processor) clasic). Google a creat şi cipuri de securitate Titan M de pe Pixel 3, dar şi unităţile de procesare Tensor din data centerele proprii.

Gigantul a cooptat deja oameni de la Apple şi Qualcomm pentru proiecte similare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×