Google Assistant este în continuare net peste Siri, Cortana şi Alexa, arată noi teste şi studii

1.934 ori
<b>Google Assistant este în continuare net peste Siri, Cortana şi Alexa, arată noi teste şi studii</b>În ultima lună am auzit la un moment dat și faptul că Apple are în plan angajări numeroase cu scopul de a perfecționa asistentul vocal Siri care a rămas în urma rivalilor Google Assistant și Amazon Alexa. Pe seama unui studiu recent făcut acest

Nu ştiu dacă v-aţi jucat prea mult cu Amazon Alexa, Siri şi Google Assistant, dar trebuie să vă spun că Siri a rămas serios în urma concurenţilor. Alexa ştie zeci de mii de comenzi, iar Google Assistant este extrem de rapid şi precis. Nu o spunem doar noi, ci şi studii care au arătat superioritatea soluţiei Google. Nici Cortana nu stă chiar rău.

Comparatie asistenti vocali

Două studii au fost realizate şi publicate în ultima săptămână. Primul vine de la Stone Temple Consulting, cercetătorii dând 5000 de comenzi diferite celor 3 asistenţi virtuali. Acela care a răspuns cel mai precis la întrebări a fost considerat superior. Soluţia Google a răspuns la peste 90% din întrebări, cu o acurateţe de aproape 80%. Cortana a reuşit să ajungă pe locul 2 aici, cu câteva puncte în spatele Google. Alexa a răspuns la 80% dintre întrebări (cu acurateţe de 55%), faţă de 50% la acelaşi test anul trecut. Siri e pe ultimul loc, răspunzând la aproape 80% din întrebări, dar cu acurateţe de 40%.

Comparatie asistenti vocali

Al doilea studiu a fost realizat de ROAST şi e ceva mai simplu: au fost adresate 10.000 de întrebări lui Google Assistant şi s-a analizat numărul de răspunsuri. În jur de 45% de răspunsuri au venit şi a fost detectată şi sursa lor. Ca atare a fost remarcat faptul că Google Assistant oferă rezultate care nu se potrivesc întotdeauna 100% cu cele obţinute la căutarea pe web prin motorul de căutare Google.

Uneori Google Assistant apelează la alt site ca rezultat de cautare şi la alte surse decât Google Search. Acelaşi studiu a arătat că Google Assistant este mult mai bun pe telefoanele mobile decât pe terminalele Home, ca viteză şi precizie. Diferenţa e cam de 5%, până la 10% chiar.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×