Google Chrome OS, mult-asteptatul sistem de operare al celor de la Google

Autor:  | Publicat în:  Google 1.426 ori
<b>Google Chrome OS, mult-asteptatul sistem de operare al celor de la Google</b>Webul freamata din 2 motive in ultimele ore: anuntarea oficiala a sistemului de operare Google Chrome si cyber-atacurile impotriva Statelor Unite, care au pornit din Korea de Nord. Trecand peste cyber-terorism, ne intoarcem la produsul Google, care,...

Webul freamata din 2 motive in ultimele ore: anuntarea oficiala a sistemului de operare Google Chrome si cyber-atacurile impotriva Statelor Unite, care au pornit din Korea de Nord. Trecand peste cyber-terorism, ne intoarcem la produsul Google, care, conform oficialilor gigantului motoarelor de cautare este mai degraba o extensie a browserului cu acelasi nume.

Google a regandit conceptul de OS, astfel ca noul Chrome OS este un sistem de operare open source, care nu necesita prea multe resurse si este in mod clar adresat posesorilor de netbookuri. Codul noului produs Google va fi pus la dispozitia developerilor in urmatoarele luni, iar primele netbookuri cu Chrome la bord vor sosi pe piata in cea de-a doua jumatate a lui 2010.

Scopul principal al acestui OS este sa fie extrem de user-friendly, foarte sigur si sa permita utilizatorului sa intre pe web la doar cateva secunde de la start up. Google Chrome OS va rula atat pe chipuri x86, cat si pe cele ARM, iar la ora actuala Google colaboreaza cu numeroase OEM-uri pentru a lansa notebook-uri cu noul software incorporat.

Arhitectura software este simpla, iar Chrome ruleaza folosind un nou sistem de ferestre, avand in spate un kernel Linux. Pentru developerii de aplicatii, webul este platforma propriu-zisa, astfel ca softurile create de catre acestia vor fi web-based si scrise folosind cele mai populare tehnologii web.

Evident, aceste aplicatii vor rula si pe Windows, Mac si Linux. Retineti faptul ca Android si Chrome OS sunt 2 produse separate si este interesant sa ne gandim ca unii utilizatori vor avea de ales intre cele 2, Android comportandu-se destul de OK si pe netbook-uri.

Mai multe detalii pe blogul oficial Google.
 
[Via: Googleblog.blogspto.com]

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×