Google crestere perversa sub semnul lui 69

1.056 ori
<b>Google crestere perversa sub semnul lui 69</b>Google a inregistrat o crestere spectaculoasa a veniturilor in primul trimestru al acestui an, depasind cu peste 69% veniturile inregistrate in urma cu un an. Astfel, spre deosebire de Yahoo! care au avut o performanta modesta, Google a avut un venit net...

Google a inregistrat o crestere spectaculoasa a veniturilor in primul trimestru al acestui an, depasind cu peste 69% veniturile inregistrate in urma cu un an. Astfel, spre deosebire de Yahoo! care au avut o performanta modesta, Google a avut un venit net de 1 miliard de dolari in primele 3 luni ale acestui an, in comparatie cu cele 592 de milioane de dolari de acum un an.

Rezultatele au depasit cu mult estimarile analistilor, iar actiunile au crescut cu 14 dolari dupa declararea oficiala a veniturilor Google. Compania a cheltuit 1.3 miliarde de dolari pe acea taxa care o datorau site-urilor cu care colaborau la capitolul cautari-advertising. Totusi Google ramane cu "doar" 2.53 miliarde de dolari acumulate in perioada 2006-2007. Succesul celebrei companii vine pe fondul crizei de la Yahoo!, care este condus de Terry Semel, fostul sef al Waner Bros.

Yahoo! a raportat scaderi de venit in primul trimestru al anului 2007 in comparatie cu 2006, iar actiunile lor au scazut cu 14.3%. Eric Schmidt, CEO al Google a subliniat importanta companiei la nivel international. Astfel vanzarile internationale au reprezentat 47% din veniturile Google in aceasta perioada, de la 42% in 2006. In timp ce profitul companiei se bazeaza pe vanzarea spatiului de reclame, se intrevede o patrundere in media offline, prin contracte cu posturi de televiziune si radio.

Schmidt a luat apararea YouTube, achizitia de 1.65 miliarde de dolari, care a avut mari probleme cu Viacom din cauza clipurilor aparute fara licenta. Se anunta o rezolvare a acestei probleme cu ajutorul unui serviciu numit "Clain Your Content", un mecanism care va permite celor care dovedesc ca detin drepturile asupra unor continuturi de pe YouTube sa porneasca procesul de inlaturarea a respectivului clip.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×