Google depășește Exxon În topul celor mai profitabile companii

Autor:  | Publicat în:  Financiare 793 ori
<b>Google depășește Exxon În topul celor mai profitabile companii</b>De curând, gigantul Google Inc. (GOOG) a depășit Exxon Mobil Corp. (XOM) în topul celor mai profitabile companii, ajungând astfel pe locul 2, după cei de la Apple. &nbsp;Deși Google a devenit cel mai mare agent de publicitate online prin...

De curând, gigantul Google Inc. (GOOG) a depășit Exxon Mobil Corp. (XOM) în topul celor mai profitabile companii, ajungând astfel pe locul 2, după cei de la Apple.  Deși Google a devenit cel mai mare agent de publicitate online prin intermediul motorului de căutare propriu, acesta a avut parte cea mai mare capitalizare în cursul tranzacționării de ieri.

Bursa din ziua precedentă a fost totuși închisă la valoarea de 395.4 miliarde $ pentru Google, spre deosebire de Exxon ce a avut o evaluare de aproximativ 395.7 miliarde $. De asemenea, compania Apple, deținătoarea primului loc, a primit o estimare de 463.5 miliarde $. Cel de-al 4-lea ocupant al acestui podium este Microsoft Corp cu o estimare pe piață de 303.5 miliarde dolari.

Google a început ca fiind un simplu motor de căutare, ce a fost înființat de către co-fondatorii Larry Page și Sergey Brin. Aceștia au găsit o metodă mai bună de a folosi beneficiile internetului în următorii ani. Au fost introduse atât servicii online de e-mail, navigare, calendar, până la ochelari inteligenți și smartphone-uri.

Se prevede că cei de la Google vor deține un procent de 41% din piața de advertising din US. Potrivit celor de la EMarketer, cea de-a 2-a poziție pe piața de publicitate din US este ocupată de către Facebook, cu un procent de 8.2%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×