Google face curat în Play Store, va elimina milioane de aplicaţii si jocuri din magazin luna viitoare

3.827 ori
<b>Google face curat în Play Store, va elimina milioane de aplicaţii si jocuri din magazin luna viitoare</b>Un lucru nu tocmai atractiv la Google Play Store este și faptul că aplicații și jocuri clonate ajung foarte rapid listate fără o verificare amănunțită în prealabil. De obicei acestea sunt pline de reclame și fac utilizarea foarte grea, plus că rezultatele

Vă enervează clonele lui Super Mario Run apărute ca ciupercile după ploaie în Play Store chiar înainte de jocul original? Ei bine, aceste clone, dar şi alte aplicaţii şi jocuri vor fi eliminate de Google din Play Store luna viitoare. Gigantul motoarelor de căutare are de gând să facă curăţenie în Play Store în următoarele săptămâni.

Compania a început să trimită mailuri dezvoltatorilor de aplicaţii care încalcă termenii User Data Policy, avertizându-i că vor fi penalizaţi şi aplicaţiile le vor fi înlăturate din magazin. Ideea este ca dezvoltatorii trebuie să asigure un privacy policy valid, atunci când o aplicaţie cere acces la informaţii sensibile sau le prelucrează. Spre exemplu sunt cerute permisiuni şi acces la cameră, microfon, conturi, contacte sau funcţia de telefonie, deseori fără să vedem şi un privacy policy.

Tot ce trebuie să facă respectivii creatori de aplicaţii este să posteze un link spre privacy policy în aplicaţie sau în listarea din Play Store. O altă variantă este să înlăture cerinţele şi permisiunile pentru date şi informaţii sensibile. Cei care nu au făcut modificări până pe 15 martie au aplicaţiile scoase din Store, sau sunt penalizaţi.

Foarte multe softuri din magazin sunt blocate la versiuni vechi, abandonate de dezvoltatori sau au origini dubioase, deci era nevoie de o curăţenie. Speram să scăpăm şi de clonele frauduloase de jocuri, care îngreunează căutarea celui real.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×