Google I/O 2013: Galaxy S4 Google Edition, un nou Maps, salvare de jocuri in cloud, compatibilitatea salvarilor cu iOS!

Autor:  | Publicat în:  Google 1.992 ori
<b>Google I/O 2013: Galaxy S4 Google Edition, un nou Maps, salvare de jocuri in cloud, compatibilitatea salvarilor cu iOS!</b>Google I/O 2013 a debutat astăzi, seria de conferințe luând startul cu un keynote care s-a întins pe 3 ore și care în mod surprinzător nu ne-a adus un nou release Android. Practic marile lansări ale zilei au fost următoarele: un nou Maps, un...

Google I/O 2013 a debutat astăzi, seria de conferințe luând startul cu un keynote care s-a întins pe 3 ore și care în mod surprinzător nu ne-a adus un nou release Android. Practic marile lansări ale zilei au fost următoarele: un nou Maps, un serviciu de gaming, Galaxy S4 cu Android stock, serviciu de streaming musical și o nouă platforma Google+ Hangouts.

Sincer să fiu așteptările noastre erau mult mai mari și includeau o nouă versiune Android, poate 4.3, poate chiar 5, plus o nouă tableta Nexus 7 și un nou smartphone Nexus, sau măcar un Motorola X Phone. Haideți totuși să vedem și partea plină a paharului și să analizăm noile produse lansate. Google a prezentat o nouă versiune de Maps pentu desktop, dar și una nouă pentru iOS și Android.

Google I/O 2013 - Noul Google Maps

Avem o abordare mai personalizata a experienței de cartografiere, cu un sistem de rating-uri pentru restaurante, magazine și altele. Google a anunțat și funcția Experience pentru tablete, care oferă informații despre mediile indoors și despre magazine, restaurante și hoteluri, atât despre exteriorul, ca și despre interiorul lor.

Versiunea pentru desktop primește imagini mai realiste, iar harta integrează uniform Street View și Google Earth. La vizionarea unui punct de reper vor apărea imediat review-urile prietenilor de pe Google+, iar Street View permite și vizualizarea de imagini din interiorul clădirilor. Cum se realizează acest lucru? Ei bine, Google a adunat fotografiile primte de la utilizatorii lui Photo Sphere, care au contribuit cu poze, atât la interior, cât și în cazul monumentelor.

în ce privește socializarea, se pare ca Babel, așa numita platforma de comunicare de la Google care ar fi urmat să integreze Hangouts și Gmail Chat, e de fapt un upgrade pentru Hangouts. Noul Hangouts primește o aplicație proaspătă pentru mobil și e integrat pe Android, Chrome, Gmail și iOS. Interfața noului Hangouts include notificări bine realizate, emoji și galerii foto care pot fi partajate cu partenerii de convorbiri.

Google I/O 2013 - Noul Google Plus

Lista de contacte se afla lateral (în mobile view) și puteți realiza și videoconvorbiri în grup. Secțiunile de text din chatul au watermark-uri care indică cine cu cine vorbește și cine scrie. Hangouts în versiunea nouă e deja disponibil, iar aplicațiile pot fi descărcate pentru Android și iOS. Veți primi și o recomandare Try It Now când intrați în Gmail.

Google Play Music All Access

S-au adeverit și zvonurile legate de un serviciu de gaming de la Google, lansarea de azi axându-se pe funcții destinate dezvoltaorilor. Google oferă acum multiplayer în timp real, leaderboard-uri, salvari în cloud și achievement-uri. Cel mai bun lucru legat de această lansare e că toate cele 3 aspecte (achievement, salvari cloud, leaderboard) sunt cross platform, deci le putem folosi între Android și iOS și între Android și web.

Puteți să vă logați în contul vostru folosind Google+, iar orice dezvoltator de jocuri are acces la noile servicii Google. Trecând la serviciul muzical, Google a lansat un nou serviciu de streaming pentru muzică, numit Google Play Music All Access. Produsul se axează pe recomandări de melodii și amintește puțin de Spotify. All Access va permite și să realizați un soi de post radio în vreme ce ascultați o melodie și are un sistem foarte drăguț de eliminare a melodiilor care nu vă plac.

Salvare date aplicatii si jocuri in cloud - Android

Există și o opțiune numită Listen Now, care pune accentul pe melodii noi și conținuturi sugerate de Google. All Access nu e gratuit, deoarece abonamentul costă 9.99 dolari pe lună în SUA și utilizatorii primesc o perioadă trial de 30 de zile. Ultima lansare de azi a fost cea a lui Samsung Galaxy S4, într-o versiune care rulează versiunea stock a lui Android Jelly Bean. Terminalul este complet deblocat și suporta LTE, iar deocamdată știm de o versiune de 16 GB cu suport pentru AT&T și T-Mobile. Terminalul costă 649 de dolari și se va vinde prin Google Play începând cu 26 iunie.

Ultima lansare de azi a fost cea a lui Samsung Galaxy S4, Într-o versiune care rulează versiunea stock a lui Android Jelly Bean

O ultimă mențiune și pentru integrarea în Chrome a unui serviciu de plată unificat. Nu mai e nevoie să scrieți toate datele pentru o plată, ci doar cu câteva clickuri veți putea plăti cu cardul/Paypal/modalitatea aleasă de voi în prealabil. De asemenea a fost prezentat și un nou format video, VP9, care va fi adoptat de YouTube și care va consuma mai puțină lățime de bandă.

Concluzia? Dezamăgire pe partea de lansări Nexus și Android, dar inovații mult așteptate ale aplicațiilor Android. Cum vi s-a părut vouă Google I/O 2013? Va asteptam la discutii aici.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×