Google I/O 2015: Google lansează platforma de realitate virtuală Jump şi un nou Cardboard

Autor:  | Publicat în:  Google 909 ori
<b>Google I/O 2015: Google lansează platforma de realitate virtuală Jump şi un nou Cardboard</b>Google oferea anul trecut la I/O kituri Cardboard, astfel &icirc;nc&acirc;t toată lumea să aibă parte de realitate virtuală la preţ redus şi fabric&acirc;ndu-şi singuri headsetul. Ei bine, la Google I/O 2015, Google a prezentat at&acirc;t un nou...

Google oferea anul trecut la I/O kituri Cardboard, astfel încât toată lumea să aibă parte de realitate virtuală la preţ redus şi fabricându-şi singuri headsetul. Ei bine, la Google I/O 2015, Google a prezentat atât un nou Cardboard, cât şi platforma de realitate virtuală Jump.

Aceasta este o platformă open source VR, care include şi un sistem de 16 camere, capabile să filmeze şi fotografieze la 360 de grade. Nouă platforma are scopul de a captura şi partaja experienţe din viaţa reală. Există 3 componente principale ale lui Jump: sistemul de 16 camere, cu o geometrie specială, un player dedicat cu integrare YouTube şi un assembler care compilează captura sub formă de video VR.

Google I/O 2015: Google lansează platforma de realitate virtuală Jump şi un nou Cardboard

Planurile pentru a crea un sistem de captură de genul vor fi publicate oficial, astfel ca oricine îşi va putea fabrica un device de acest tip. Google a anunţat un parteneriat cu GoPro, care va generă un astfel de "rig" în modul cel mai profesionist cu putinţă. Clipul rezultat va fi stereoscopic, oferind Full 3D indiferent de headsetul folosit.

Noul Cardboard VR

În ce priveşte noul model Cardboard, el ia în calcul frenezia phableturilor, suportând modele cu diagonală de până la 6 inch. Construcţia unui astfel de headset e acum mai simplă, cu inelul magnetic înlocuit de un singur buton, iar întreg procedeul având 3 paşi mari şi laţi. O altă noutate este compatibilitatea cu iPhone-urile. Google a demarat şi programul Expeditions, care va aduce Cardboard în şcolile din toată lumea.

GO Pro VR 360

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×