Google ia În calcul lansarea unor lentile de contact inteligente; acestea vor putea măsura cantitate de glucoză din organism folosind lacrimile

Autor:  | Publicat în:  Google 971 ori
<b>Google ia În calcul lansarea unor lentile de contact inteligente; acestea vor putea măsura cantitate de glucoză din organism folosind lacrimile</b>Se pare că cei de la Google vor să inoveze și în domeniul medicinii, prin lansarea unor lentile de contact smart, ce vor avea rolul de a măsura cantitatea de glucoză din organism. Acest procedeu se va realiza prin utilizarea lacrimilor, proces...

Se pare că cei de la Google vor să inoveze și în domeniul medicinii, prin lansarea unor lentile de contact smart, ce vor avea rolul de a măsura cantitatea de glucoză din organism. Acest procedeu se va realiza prin utilizarea lacrimilor, proces despre care veți afla mai multe în rândurile de mai jos.

Deși această idee nu este noua, Google încearcă o abordare similară cu cea descoperită de către cercetători, metodă prin care se folosea o celulă de biocombustibil ce funcționa cu lacrimi, și care mai apoi măsura fluctuația nivelului de glucoză prin flourescență. Google speră să producă lentile de contact smart ce vor utiliza doar LED-uri în loc de flourescență, pentru a alerta utilizatorii, nivelul de glucoză fiind semnalat prin diferite culori, în funcție de cât de ridicat se prezintă acesta.

Google ia În calcul lansarea unor lentile de contact inteligente; acestea vor putea măsura cantitate de glucoză din organism folosind lacrimile

Google promite că prin tehnologia acestor lentile smart va reda libertatea bolnavilor de diabet. Cu toate acestea, până în acest moment un astfel de produs portabil pentru diabetici nu a ajuns către populație, principala cauză fiind datorată faptului că dezvoltarea unui produs de genul acesta poate ajunge la costuri uriașe.

Potrivit unui raport al Centrului pentru Controlul Bolilor ce datează din 2011, peste 26 milioane de americani sunt diagnosticați cu diabet, în timp ce peste 7 milioane încă nu știu acest lucru. Raportul nu ia în calcul numărul de americani ce trăiesc cu pre-diabet, acesta situându-se în jurul cifrei de 79 de milioane, ce reprezintă aproximativ 95% din totalitatea cazurilor de diabet din America.

De asemenea, o organizație non-profit din Belgia, denumită Fundația Internațională de Diabet, a scos la iveală faptul că America se află pe locul 3 în ceea ce privește bolnavii de diabet, boală ce apare la persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, însumând 24.4 milioane de diabetici. Pe primul loc se situează China, cu un număr de 98.4 milioane de diabetici, urmată de India, țară în care sunt peste 65.1 milioane de diagnosticați cu diabet. Cifrele la nivel global ne dezvăluie faptul că în acest moment sunt peste 382 milioane de diabetici, iar numărul acestora va crește până în 2035 la 592 milioane.

Din câte se pare, pe cei de la Google îi interesează starea noastră de sănătate, iar odată cu aceste lentile smart viețile diabeticilor vor deveni mult mai ușoare. Google dispune atât de personalul cât și de bugetul necesar pentru demararea unui astfel de proiect. Așteptăm să vedem și un prim prototip al acestei tehnologii cât mai curând.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×