Google îl aduce în echipă pe Manu Gulati, fost dezvoltator de chipset-uri custom pentru Apple; marele G pregătește un procesor propriu!

1.069 ori
<b>Google îl aduce în echipă pe Manu Gulati, fost dezvoltator de chipset-uri custom pentru Apple; marele G pregătește un procesor propriu!</b>O angajare de zile mari a fost realizată de către Google, companie ce îl aduce în echipă pe Manu Gulati - fost dezvoltator de chipset-uri custom pentru Apple ce are în spate 27 ani de experiență în industrie. Acesta va ajuta compania americană să

Cu siguranță nu este prima dată când auzim vești despre inițiativa Google de a dezvolta un procesor propriu și nici ultima, iar informațiile de astăzi vin să ne confirme că marele G nu renunță la măreața idee. Descoperim prin intermediul celor de la Variety.com faptul că Google tocmai ce a făcut o angajare de zile mari și asta chiar din tabăra rivalilor americani de la Apple.

Este vorba despre Manu Gulati, dezvoltator de chipset-uri custom pe care Apple l-a adus în companie în 2009 și care de-a lungul anilor a lucrat la procesoare dedicate pentru iPad, iPhone și Apple TV. Acesta are în spate alți 15 ani de experiență în cadrul AMD și Broadcom, fiind un veteran în industrie.

Așadar, motivul din spatele acestei angajări nu este greu de înțeles și prin dezvoltarea unui chipset custom, Google are posibilitatea de a-l optimiza atent pentru a funcționa perfect în raport cu restul hardware-ului pe care îl pregătesc, lucru ce nu poate fi realizat cu soluțiile Qualcomm sau a celorlați producători de chipset-uri de pe piață. De asemenea, Google va folosi experiența lui Manu Gulati și pentru alte domenii precum AR și VR.

Mai aflăm că Gulati ocupă acum poziția de Lead SoC Architect în cadrul Google și faptul că firma condusă de Sundar Pichai mai angajează și alți experți în zona de chipset-uri. Ne putem aștepta astfel ca pe viitor să vedem terminale Pixel cu procesoare Google la bord, componente prin care Google se va diferenția de masă și care ar putea oferi performanțe superioare soluțiilor Qualcomm. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×