Apple ia în calcul achiziţia liniei de producţie de chipset-uri Toshiba

1.187 ori
<b>Apple ia în calcul achiziţia liniei de producţie de chipset-uri Toshiba</b>Din câte ni se dezvăluie astăzi, se pare că Apple ar dori să liciteze pentru o cotă în linia de producţie de chipseturi a celor de la Toshiba. Aparent, gigantul din Cupertino se ia de mână cu Foxconn pentru a licita pentru acest business și mai aflăm că

Apple a preferat mereu producţia internalizată de componente necesare pentru smartphone-urile şi în general terminalele sale. Astfel nu ne surprinde vestea că firma din Cupertino ar dori să liciteze pentru o cotă în linia de producţie de chipseturi a celor de la Toshiba.

Apple ar face echipă cu Foxconn pentru a licita pentru acest business, iar informaţia vine de la postul public NHK din Japonia. Creatorul lui iPhone ar urma să investească miliarde de dolari într-o cotă de peste 20% în acel segment. Astfel controlul asupra business-ului rămâne sub tutela americană şi japoneză. Astfel dispar grijile autorităţilor japoneze cu privire la transferul de tehnologie spre SUA.

Deocamdată Apple nu a comentat pe seama acestei informaţii şi nici Foxconn nu a reactionat, în vreme ce Toshiba a afirmat că nu comentează pe seama tranzacţiilor. Foxconn participase deja singură la o licitaţie pentru acţiuni la Toshiba Semiconductor, dar a fost refuzată din cauza riscurilor puse de implicarea autorităţilor din China.

Până acum Apple s-a bazat pe Samsung şi TSMC pentru chipset-urile sale, în vreme ce pentru memorie, Samsung e compania aleasă de obicei. De la Toshiba, Apple poate prelua chipuri de memorie, scăpând de o parte din dependenţa de Samsung. Între timp Western Digital, partener Toshiba a avertizat că o înţelegere cu Apple ar încălca termenii contractului său.

Deocamdată se licitează şi nu ştim dacă Foxconn + Apple va câştiga.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×