Apple ia în calcul achiziţia liniei de producţie de chipset-uri Toshiba

1.203 ori
<b>Apple ia în calcul achiziţia liniei de producţie de chipset-uri Toshiba</b>Din câte ni se dezvăluie astăzi, se pare că Apple ar dori să liciteze pentru o cotă în linia de producţie de chipseturi a celor de la Toshiba. Aparent, gigantul din Cupertino se ia de mână cu Foxconn pentru a licita pentru acest business și mai aflăm că

Apple a preferat mereu producţia internalizată de componente necesare pentru smartphone-urile şi în general terminalele sale. Astfel nu ne surprinde vestea că firma din Cupertino ar dori să liciteze pentru o cotă în linia de producţie de chipseturi a celor de la Toshiba.

Apple ar face echipă cu Foxconn pentru a licita pentru acest business, iar informaţia vine de la postul public NHK din Japonia. Creatorul lui iPhone ar urma să investească miliarde de dolari într-o cotă de peste 20% în acel segment. Astfel controlul asupra business-ului rămâne sub tutela americană şi japoneză. Astfel dispar grijile autorităţilor japoneze cu privire la transferul de tehnologie spre SUA.

Deocamdată Apple nu a comentat pe seama acestei informaţii şi nici Foxconn nu a reactionat, în vreme ce Toshiba a afirmat că nu comentează pe seama tranzacţiilor. Foxconn participase deja singură la o licitaţie pentru acţiuni la Toshiba Semiconductor, dar a fost refuzată din cauza riscurilor puse de implicarea autorităţilor din China.

Până acum Apple s-a bazat pe Samsung şi TSMC pentru chipset-urile sale, în vreme ce pentru memorie, Samsung e compania aleasă de obicei. De la Toshiba, Apple poate prelua chipuri de memorie, scăpând de o parte din dependenţa de Samsung. Între timp Western Digital, partener Toshiba a avertizat că o înţelegere cu Apple ar încălca termenii contractului său.

Deocamdată se licitează şi nu ştim dacă Foxconn + Apple va câştiga.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×