Google Îndeamnă dezvoltatorii Android să renunțe la butonul Menu; Intrăm În era Android 4.0 total

Autor:  | Publicat în:  Android 1.174 ori
<b>Google Îndeamnă dezvoltatorii Android să renunțe la butonul Menu; Intrăm În era Android 4.0 total</b>Google începe să își impună tot mai mult identitatea când vine vorba de software, astfel că după ce a dat drept regulă includerea temei Holo în toate variantele personalizate de ROM-uri cu Android 4.0, acum dorește și renunțarea la butonul...

Google începe să își impună tot mai mult identitatea când vine vorba de software, astfel că după ce a dat drept regulă includerea temei Holo în toate variantele personalizate de ROM-uri cu Android 4.0, acum dorește și renunțarea la butonul Menu. Acesta fusese popular în precedentele versiuni de Android, dar odată cu sosirea lui ICS, el a fost înlocuit cu acel ActionBar pentru multitasking, pe care îl văzusem și în Honeycomb.

Google a postat pe blogul dezvoltatorilor Android, unde i-a îndemnat pe specialiști să renunțe la vechiul buton în interfața aplicațiilor dezvoltate de ei. Scopul aici nu este atât aranjarea mai comodă a conținutului pe ecran (ceea ce nu prea se întâmplă), cât uniformitatea designului pe toate softurile Android. înainte de Honeycomb toate terminalele Android foloseau un buton virtual Menu dedicat, care putea afișa orice opțiuni dorea dezvoltatorul, atunci când se crea o aplicație.

Google Îndeamnă dezvoltatorii Android să renunțe la butonul Menu; Intrăm În era Android 4.0 total

De vreme ce Honeycomb a renunțat la butoanele fizice și a introdus acest ActionBar, atunci trendul trebuie să continue până ce utilizatorului îi va deveni a doua natură utilizarea sa, sau cel puțin așa gândește Google. în plus, în Android 4.0 există o zonă de căutare în unele aplicații lângă care găsim acele 3 puncte și o zonă secundară de setări și alte opțiuni, deci dispare necesitatea unui buton Menu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×