Google vs Alibaba și Acer - probleme la nivel Înalt, schimb de replici tăioase

Autor:  | Publicat în:  Google 1.257 ori
<b>Google vs Alibaba și Acer - probleme la nivel Înalt, schimb de replici tăioase</b>Alibaba și Acer au pregătit un smartphone cu Aliyun, software care în linii mari este un Android customizat. Google se pare că nu este de acord cu acest demers al chinezilor și declară că acest telefon a fost gândit peste sistemul de operare...

Alibaba și Acer au pregătit un smartphone cu Aliyun, software care în linii mari este un Android customizat. Google se pare că nu este de acord cu acest demers al chinezilor și declară că acest telefon a fost gândit peste sistemul de operare Android, dar nu există o compatibilitate în totalitate cu sistemul de operare mobil din care derivă.

Acuză Acer că beneficiază de poziția sa în cadrul Android Open Handset Alliance. Alibaba - un gigant de e-commerce în genul eBAY, dar pe piața chineză - spune că Aliyun nu are nicio treabă cu Android. Acer a preferat să nu declare nimic și să lase Alibaba și Google să-și exprime opiniile. John Spelich de la Alibaba ce ocupă o funcție în domeniul afacerilor internaționale corporate nu s-a sfiit să declare nemulțumirea față de deschiderea pe care Google spune că o oferă în ce privește Android.

A și primit un răspuns de la Andy Rubin - no. 1 în ce privește Android. Haideți să vedem schimbul de replici:

Andy Rubin:

Salutare John Spelich - Suntem de acord că Aliyun OS nu face parte din ecosistemul Android și nu se dorește a exista compatibilitate.

Oricum, faptul există, Aliyun folosește uneltele și framework-ul Android. Magazinul vostru de aplicații conține aplicații Android (inclusiv aplicații Google piratate). De aici rezultă că nu există nicio discuție că Aliyun este bazat pe platforma Android și beneficiază de avantajul dat de munca grea depusă de OHA (Open Handset Alliance).

Așa că dacă doriți să beneficiați de ecosistemul Android, alegeți să fie compatibil. Este ușor, gratuit și chiar vă putem ajuta. Dar dacă doriți să nu fie compatibil, nu așteptați ajutor de la membri OHA care au depuse eforturi mari spre a crea un ecosistem Android unificat.

John Spelich:

Aliyun este creat peste Linux, proiect de tip open source. Are aplicațiile noastre. Rulează aplicațiile gândite de dezvoltatori de aplicații și puse în ecosistemul nostru. Are abilitatea de a rula unele aplicații Android, dar nu pe toate.

Este ironic ca o companie care vorbește despre deschiderea sa, dovedește a avea un ecosistem închis. Aliyun OS nu este parte a ecosistemului Android, de aici rezultă că Aliyun OS nu este, și nici nu trebuie a fi, compatibil cu Android. Este ca și cum s-ar spune că dacă deții Googleplex în Mountain View, oricine construiește în Mountain View devine parte a Googleplex.
Rugați Google să definească Android?

Aliyun este un sistem de operare de tip open source și un ecosistem care permite altora să-și pună aplicațiile într-un magazin de aplicații din cloud, iar acestea să devină disponibile celor care folosesc un smartphone cu Aliyun. Suntem un ecosistem care include și alte companii de internet. Vorbim de o dezbatere cloud vs aplicații. Cloud este deschis, sistemul de aplicații devine închis pentru că este controlat de către cei care oferă marketplace-ul. Deci vedeți: 2 ecosisteme concurente, unul care poate fi accesat via cloud, altul închis ce restricționează utilizatorul să vadă doar aplicațiile pe care doar ei doresc să le vezi.

Cine credeți că are dreptate?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×