Google Latitude pune in pericol intimitatea utilizatorilor

Autor:  | Publicat în:  Google 1.611 ori
<b>Google Latitude pune in pericol intimitatea utilizatorilor</b>La doar cateva zile de la lansarea lui Google Latitude, o noua functie a lui Google Maps pentru terminale mobile, care permite utilizatorilor sa descopere amici sau apropiati pe harta, s-a pus problema pierderii intimitatii prin utilizarea acestui...

La doar cateva zile de la lansarea lui Google Latitude, o noua functie a lui Google Maps pentru terminale mobile, care permite utilizatorilor sa descopere amici sau apropiati pe harta, s-a pus problema pierderii intimitatii prin utilizarea acestui serviciu.

Aplicatia lansata miercuri permite oricarui utilizator sa descopere unde se afla pe harta un apropiat care foloseste un terminal ce suporta Google Latitude si are aceasta optiune activata. Astfel, puteti afla daca sotia e blocata in trafic, sa observati ca un bun amic a sosit in oras sau sa descoperiti ca o ruda a aterizat in siguranta cu avionul, in ciuda vremii potrivnice.

Chiar si cei de la Google au recunoscut ca ar putea exista probleme cu dreptul la viata privata, astfel ca au creat mecanisme care pastreaza intimitatea utilizatorului intacta. Astfel, veti putea nu numai sa hotarati cine va poate afla pozitia pe harta, dar si in ce loc va vad acestia. Totusi, un grup care protejeaza intimitatea si dreptul la viata privata, pe numele sau Privacy International si-a manifestat ingrijorarea in legatura cu problemele pe care le poate provoca Latitude utilizatorilor nefamiliarizati cu functiile sale.

Privacy International isi bazeaza acuzatiile pe faptul ca anumiti utilizatori pot intra pe terminalele altora, activandu-le detectarea prin Latitude, fara ca acestia sa stie si facandu-i astfel vulnerabili si usor detectabili, oriunde s-ar afla. Astfel, terminalele ce folosesc Latitude ar deveni perfecte pentru angajatorii care nu au incredere in angajati, partenerii gelosi sau persoane cu probleme psihice si obsesii.

Sursa: Tgdaily.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×