Google Nexus 10 preview: primul contact cu tableta Nexus 10, oferită de evoMAG.ro

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.874 ori
<b>Google Nexus 10 preview: primul contact cu tableta Nexus 10, oferită de evoMAG.ro</b>Tableta Google Nexus 10 e genul acela de device ghinionist, dar de bună calitate, care a avut neșansa să apară pe piața fix când apărea o duzină de telefoane și tablete flagship. Astfel, a trebuit să amânăm review-ul acestui terminal, dar asta...

Tableta Google Nexus 10 e genul acela de device ghinionist, dar de bună calitate, care a avut neșansa să apară pe piața fix când apărea o duzină de telefoane și tablete flagship. Astfel, a trebuit să amânăm review-ul acestui terminal, dar asta nu înseamnă că am uitat de el, deoarece la urma urmei, Nexus 10 e încă tableta cu cea mai ridicată rezoluție de pe piață.

Am primit device-ul în teste de la evoMAG.ro și menționez din start că acesta e un preview și reprezintă primele impresii, formate după câteva zile de utilizare. Terminalul are un preț pornind de la 2.029 lei la evoMAG.ro, în versiunea WiFi de 16 GB și vine cu o carcasă neagră, cauciucată în partea din spate și cu o aderentă foarte bună. Terminalul pune la bătaie 2 GB RAM și dispune de un procesor dual core Cortex A15 de 1.7 GHz. Avem parte și de un GPU Mali T604 și de un ecran Super PLS TFT de 10.1 inch, cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli.

Google Nexus 10 preview: primul contact cu tableta Nexus 10, oferită de evoMAG.ro

Menționez că tableta încorporează și două difuzoare frontale de mari dimensiuni, de la care am așteptări mari. Ce am remarcat până acum este că tableta nu e chiar atât de luminoasă pe cât aș fi dorit și că se încarcă foarte greu (cam 20% baterie pe oră). în schimb camera din spate, cea de 5 MP pare o surpriză plăcută. La interiorul acestui terminal avem o baterie Li-Ion de 9000 mAh, capacitate care probabil explica și durata lungă de încărcare.

Sincer să fiu nu prea sunt fanul lui Android 4.2 în versiunea sa pentru tablete de 10 inch, deoarece zona dock arata ciudat în acest setup iar faptul că avem practic două bare de notificări/shortcuturi nu prea mă încântă. Revenim în curând cu un review detaliat!


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×