Google "Office" cu un pas mai aproape, Google Docs acum si offline!

Autor:  | Publicat în:  Google 1.099 ori
<b>Google "Office" cu un pas mai aproape, Google Docs acum si offline!</b>Google a anuntat ieri oficial ca va face un pas urias in ce priveste suita sa de aplicatii web, permitand utilizatorilor sa le foloseasca si offline. Este vorba despre Google Docs si toate fisierele asociate cu acest editor de documente, dupa cum ne...

Google a anuntat ieri oficial ca va face un pas urias in ce priveste suita sa de aplicatii web, permitand utilizatorilor sa le foloseasca si offline. Este vorba despre Google Docs si toate fisierele asociate cu acest editor de documente, dupa cum ne informeaza Reuters.

In urmatoarele saptamani utilizatorilor li se va permite sa editeze documente fara o conexiune Web activa, acestia putand lucra chiar si atunci cand se afla in zone fara semnal sau fara posibilitatea de a se conecta la Internet. Varianta offline a lui Google Docs stocheaza documentele temporar pe computerul utilizatorului, iar modificarile sunt aplicate prin sincronizarea cu documentele online, in clipa conectarii la serverul Google.

Aceasta functie va fi extinsa si la grafice si prezentari, dar si la numeroase alte aplicatii oferite de Google. Editarea offline se face cu ajutorul unei tehnologii ce poarta numele de Google Gears, aceasta fiind lansata de catre gigantul motoarelor de cautare cu 15 luni in urma, dar doar pentru developeri. Acestia au dezvoltat feature-urile offline, rezultatul final fiind aplicatiile pe care urmeaza sa le folosim in 2008. Tehnologia functioneaza deja in cazul lui Google Reader, cititorul de feeduri RSS al companiei.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×