Rivalul Google pentru Amazon Echo debutează azi şi va fi numit Google Home

Autor:  | Publicat în:  Google  Tehnologie  Internet of Things 733 ori
<b>Rivalul Google pentru Amazon Echo debutează azi şi va fi numit Google Home</b>Pentru evenimentul Keynote din cadrul Google I/O 2016 sunt pregătite și numeroase lansări de produse, printre acestea urmând a-și face apariția și gadget-ul Google Home. Avem de-a face cu un dispozitiv similar lui Amazon Echo, ce va putea primi comenzi

Scriam cu ceva vreme în urmă că Google pregăteşte un hub de comandă vocală slash difuzor, în stil Amazon Echo şi că el va sosi cu ocazia lui Google I/O 2016. Evenimentul debutează azi cu o conferinţă la ora 20:00 şi pe ultima sută de metri aflăm şi denumirea acelui hub. E vorba despre Google Home.

Avem de-a face cu un gadget cu activare vocală şi care e capabil să răspundă la întrebări şi să realizeze anumite sarcini. Mă aştept la integrare cu soluţiile smart Home aici şi la posibilitatea de a controla prin comandă vocală orice device aflat în aceeaşi reţea WiFi. Aparent, produsul va fi vândut de abia din toamnă şi va pune la treabă soluţia Google Now on Tap.

De remarcat că Amazon Echo costă 180 de dolari, deci nu e un device chiar ieftin şi mă aştept că nici cel Google să nu fie. Printre comenzile care se pot da unui astfel de gadget se numără cele de playback muzical, crearea de liste to do, setarea de alarme, streaming de podcasturi, dar şi posibilitatea de a oferi informaţii despre vreme sau trafic.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×