Google patenteaza sistemul de plati prin SMS

Autor:  | Publicat în:  Google 1.742 ori
<b>Google patenteaza sistemul de plati prin SMS</b>Desi in mod logic, GPay este o extensie a celebrului serviciu Google Checkout, avem motive puternice sa credem ca zvonurile despre gPhone sunt justificate aruncand o privire asupra patentului pentru GPay. In luna februarie a acestui an, Google a patentat...

Desi in mod logic, GPay este o extensie a celebrului serviciu Google Checkout, avem motive puternice sa credem ca zvonurile despre gPhone sunt justificate aruncand o privire asupra patentului pentru GPay.

In luna februarie a acestui an, Google a patentat sistemul GPay care permite utilizatorilor sai sa comande si sa plateasca produsele si serviciile dorite prin SMS. Conform patentului, o metoda implementata pe un PC, de a face o plata online include primirea unui mesaj text prin intermediul unui server principal. Acest mesaj contine o cerere de plata si suma de bani pe care va trebui sa o platiti pentru un anumit produs.

In cuvinte mai simple, folosind SMS-uri, un client poate trimite mesaje text catre un magazin online, platind produse si servicii, care au o valoare destul de mica. Contul utilizatorilor este debitat, iar magazinul primeste inca un mesaj care confirma plata. Acest serviciu poate fi destul de util, in conditiile in care puteti pre-comanda un obiect, platindu-l in avans, astfel incat el sa fie gata cand sositi la magazin.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×