Google patenteaza sistemul de plati prin SMS

Autor:  | Publicat în:  Google 1.757 ori
<b>Google patenteaza sistemul de plati prin SMS</b>Desi in mod logic, GPay este o extensie a celebrului serviciu Google Checkout, avem motive puternice sa credem ca zvonurile despre gPhone sunt justificate aruncand o privire asupra patentului pentru GPay. In luna februarie a acestui an, Google a patentat...

Desi in mod logic, GPay este o extensie a celebrului serviciu Google Checkout, avem motive puternice sa credem ca zvonurile despre gPhone sunt justificate aruncand o privire asupra patentului pentru GPay.

In luna februarie a acestui an, Google a patentat sistemul GPay care permite utilizatorilor sai sa comande si sa plateasca produsele si serviciile dorite prin SMS. Conform patentului, o metoda implementata pe un PC, de a face o plata online include primirea unui mesaj text prin intermediul unui server principal. Acest mesaj contine o cerere de plata si suma de bani pe care va trebui sa o platiti pentru un anumit produs.

In cuvinte mai simple, folosind SMS-uri, un client poate trimite mesaje text catre un magazin online, platind produse si servicii, care au o valoare destul de mica. Contul utilizatorilor este debitat, iar magazinul primeste inca un mesaj care confirma plata. Acest serviciu poate fi destul de util, in conditiile in care puteti pre-comanda un obiect, platindu-l in avans, astfel incat el sa fie gata cand sositi la magazin.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×