Google plateste pentru stiri!

Autor:  | Publicat în:  Google 838 ori
<b>Google plateste pentru stiri!</b>Liderul motoarelor de cautare, Google a inceput sa ofere hosting pentru materialele produse de Associated Press si 3 alte servicii de stiri, in loc sa trimita cititorii sai catre alte destinatii de pe web. Schimbarea a intervenit vineri, afectand sute de...

Liderul motoarelor de cautare, Google a inceput sa ofere hosting pentru materialele produse de Associated Press si 3 alte servicii de stiri, in loc sa trimita cititorii sai catre alte destinatii de pe web.
Schimbarea a intervenit vineri, afectand sute de stiri si fotografii distribuite zilnic de AP, Agence France Presse, The Press Association si The Canadian Press. Aceasta decizie va diminua traficul web pentru alte site-uri media unde respectivele stiri se aflau, diminuand deci si veniturile din advertisingul online. Desi Google a cumparat drepturile de a afisa astfel de continuturi, sectiunea "stiri" a motorului de cautare continua sa dea linkuri catre alte site-uri unde se aflau stirile respective.

In ciuda dominatiei Google cand vine vorba de cautari online, sectiunea sa de stiri este cu mult in urma, fata de marii sai rivali. In luna iulie a acestui an, Google News a adus 9.6 milioane de vizitatori, in comparatie cu cei 33.8 milioane adusi de Yahoo News. Yahoo, impreuna cu alte site-uri de top, cum ar fi MSN sau AOL includ materiale furnizate de agentiile de presa de ani buni. Numeroase site-uri ale ziarelor de top si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu scaderea veniturilor din reclame, avand in vedere faptul ca publicul va citi intai stirile oferite de Google News, evitand sa reciteasca informatia pe alte site-uri.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×