Google Pixel 4 are limitări care trec ecranul în mod 60 Hz în anumite aplicaţii; Google Maps și Waze se află pe listă

1.004 ori
<b>Google Pixel 4 are limitări care trec ecranul în mod 60 Hz în anumite aplicaţii; Google Maps și Waze se află pe listă</b>Am aflat recent că Google Pixel 4 nu are mereu afişajul setat la 90 Hz, chiar dacă promite aceasta funcţionalitate pe lista de specificaţii. De fapt se scade la 60 Hz în funcţie de setarea de luminozitate şi mai nou şi în funcţie

Am aflat recent că Google Pixel 4 nu are mereu afişajul setat la 90 Hz, chiar dacă promite aceasta funcţionalitate pe lista de specificaţii. De fapt se scade la 60 Hz în funcţie de setarea de luminozitate şi mai nou şi în funcţie de aplicaţie. Câteva secvenţe de cod arată că Google a impus limitări în funcţie de ce app rulezi.

Pe lista se află Google Maps, Pokemon Go, Waze sau WeChat, care nu pot folosi ecranul la 90 Hz, ci doar 60 Hz. Informaţia a fost găsită într-o "listă neagră" de către băieţii de la XDA Developers şi se află în codul sursă de pe Pixel 4 şi Pixel 4 XL. Android Police a preluat investigaţia şi a confirmat apoi că Google Maps şi Waze nu se duc mai sus de 60 Hz pe Pixel 4.

Google Pixel 4

E lesne de înţeles ce a vrut să facă Google şi anume să reducă pe cât posibil consumul de baterie. Aplicaţii ca Waze, Google Maps sau Pokemon Go sunt mari consumatoare de baterie deja, iar cu ecranul la 90 Hz erau şi mai şi. Aplicaţiile cu pricina folosesc şi GPS şi GPU, conexiunea celulară şi au nevoie şi ca ecranul să fie pornit mereu. Deja Niantic pusese o limită la Pokemon Go la 30 FPS fix pentru acest motiv legat de consum.

Mai ştiam şi de pe Reddit că Pixel 4 scade la refresh rate de 60 Hz automat dacă ecranul se află la luminozitate de 75% sau mai jos. Google a promis ulterior şi o actualizare care oferă totuşi refresh rate-ul cel mare şi la alte grade de luminozitate. Dacă sunteţi totuşi disperaţi după cei 90 Hz există Developer Options, unde puteţi forţa ecranul să afişeze mereu imagini la 90 Hz.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×