Google, prea mare pentru producatorii telefoanelor Android?

11.614 ori
<b>Google, prea mare pentru producatorii telefoanelor Android?</b>Rich Miner, vice-presedintele sectiunii mobile Google a reusit ieri sa reinvie zvonurile despre sistemul de operare Google Android, evident vorbind despre iPhone. Practic, Google construieste la ora actuala, impreuna cu partenerii sai INCA un sistem de...

Rich Miner, vice-presedintele sectiunii mobile Google a reusit ieri sa reinvie zvonurile despre sistemul de operare Google Android, evident vorbind despre iPhone.

Practic, Google construieste la ora actuala, impreuna cu partenerii sai INCA un sistem de operare bazat pe Linux. Popularitatea lui Android este datorata numelui Google si faptului ca gigantul motoarelor de cautare are mereu grija sa fie in atentia presei. Android se doreste a fi o platforma mobila unica, atat pentru consumatori, cat si pentru developeri, practic tot ceea ce au promis celelalte platforme Linux de pana acum. Prin ce este Android diferit?

In primul rand prin brandingul Google si prin numarul mare de companii inhamate la aceasta initiativa. Problema acestui OS o reprezinta faptul ca el tinteste si developerii nu doar consumatorii. Am putea spune ca acestia din urma nu sunt chiar tentati de Android, in special dupa ani intregi de utilizare a lui Symbian sau Windows Mobile. Luati exemplul celor de la Apple care au facut ca OS X si interfata lui iPhone sa devina imens de populare, doar pentru ca sunt "frumoase si utile", fata de produsele competitorilor.

Avantajul lui Android nu este "frumusetea", ci faptul ca este un sistem de operare "deschis", dar oare consumatorilor le pasa de acest feature? Evident un developer este in extaz la aflarea acestei vesti, dar consumatorul este tinta principala a unei companii. Aceasta problema poate fi sesizata cu usurinta si de catre companiile care vor produce handseturi dotate cu OS-ul lansat de Google. Evident, producatorii nu ar dori sa fie in pierdere, vanzand aceste terminale, deci ar putea sa scape de sub "vraja" brandului Google, care atrage atentia asupra lui Android doar printr-un nume mare si multe promisiuni.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×