Google pregătește o platformă auto care va rivaliza cu Apple CarPlay

Autor:  | Publicat în:  Google 584 ori
<b>Google pregătește o platformă auto care va rivaliza cu Apple CarPlay</b>Google va prezenta primul sistem de operare pentru automobile în cadrul I/O 2014, conferința sa anuală destinată dezvoltatorilor. Scopul este de a concura cu Apple și al său CarPlay, care are deja parteneriatul câtorva mari branduri auto. &nbsp;...

Google va prezenta primul sistem de operare pentru automobile în cadrul I/O 2014, conferința sa anuală destinată dezvoltatorilor. Scopul este de a concura cu Apple și al său CarPlay, care are deja parteneriatul câtorva mari branduri auto.

​

Noul sistem Google are numele de cod intern Auto Link, cel puțin în faza de dezvoltare și el este primul produs rezultat din Open Automotive Alliance, un consorțiu condus de Google, care include Audio AG, General Motors Co, Honda, Hyundai și Nvidia. Acesta nu este un sistem de infotainment integrat în bord, ci unul "proiectat", deci aveți nevoie de un smartphone cu Android pentru a-l putea activa și folosi.

Totuși platforma poate fi controlată folosind butoanele sau touchscreen-ul vehiculului. Atunci când lansa CarPlay, cu câteva luni în urmă, Apple îl descria drept o modalitate mai sigură de a folosi un iPhone în mașină. Firma din Cupertino are parteneri că Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes-Benz sau Volvo și sunt tare curios cum va contracara Google produsul lor auto. Vom vedea oare și integrare Chrome în vreun fel?

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×