Google pregăteşte o versiune de Android pentru feature phone-uri fără ecran tactil; Iată dovezi

1.882 ori
<b>Google pregăteşte o versiune de Android pentru feature phone-uri fără ecran tactil; Iată dovezi</b>Bănuiam de ceva vreme ca Google vrea să atace zona feature phone, fie şi numai pentru că au investit serios în Kai OS, platforma de pe cele mai noi modele retro reinventate HMD Global

Bănuiam de ceva vreme ca Google vrea să atace zona feature phone, fie şi numai pentru că au investit serios în Kai OS, platforma de pe cele mai noi modele retro reinventate HMD Global. Acum au apărut dovezi că există o versiune non-tactilă de Chrome gândită pentru telefoane feature phone. Se pare că ar proveni de pe un Android Oreo modificat încât să ruleze pe telefoane non touch.

Android

Ceea ce vedeţi în acest articol sunt capturi de ecran din Chrome-ul pentru telefoane de tip feature phone. Totul este condensat şi compactat pentru o navigare mai uşoară din taste fizice. Google a regândit conceptul de tab nou, cu o zonă de "Articles For You" mai condensată. Nu este doar un test pentru browsing-ul pe terminale mai mici şi mai low end, ci un Chrome gândit pentru feature phone-uri cu navigare pe bază de taste.

În mod inedit se remarcă o notificare Android System tipică lui Android 8.1 Oreo în bara de status. Asta înseamnă că Google a pornit de la Oreo pentru a crea acest OS. Google I/O vine în câteva săptămâni şi acolo am putea vedea strategia companiei pentru "următorul miliard de utilizatori", cei din India, Mexic şi ţările în tranziţie, care nu îşi permit smartphone.

Ei de obicei erau vizaţi de Firefox OS, Kai OS şi chiar Android Go într-o oarecare măsură. În martie 2019 KaiOS avea o cotă de piaţă de 0.84% din piaţa mobile, faţă de 22.4% cât are iOS şi 75.33%, cât are Android. Windows Mobile are 0.28%, iar Tizen 0.26%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×