Google Project Glass - perechea de ochelari cu camera și augmented reality care va Înlocui telefoanele (Video)

1.499 ori
<b>Google Project Glass - perechea de ochelari cu camera și augmented reality care va Înlocui telefoanele (Video)</b>Project Glass al celor de la Google este deja în faza de testare și implică o pereche de ochelari, care par SF, dar sunt mai aproape de a ajunge în magazine decât credeți. Ochelarii arată ca în imaginea de mai jos și ei nu implică acele clasice...

Project Glass al celor de la Google este deja în faza de testare și implică o pereche de ochelari, care par SF, dar sunt mai aproape de a ajunge în magazine decât credeți. Ochelarii arată ca în imaginea de mai jos și ei nu implică acele clasice lentile, ci sunt mai degrabă un headset care înconjoară fruntea utilizatorului și îi oferă informațiile necesare.

Google vrea să redefinească în acest mod căutarea, fotografierea, interacțiunea cu locații virtuale și cu cei dragi. Imaginați-vă că vi se afișează o hartă 3D în timp real, în vreme ce căutați un reper în oraș și totul pe micul ecran al acestor ochelari Google Glass. Project Glass include și recunoaștere vocală/căutare vocală, o zonă de notifacări afișată pentru mailuri sau chiar apeluri video. Puteți și da share la statusuri pe Google+, prin dictare sau puteți să dați check în folosind comenzile vocale.

Există și posiblitatea navigării în meniurile acestui inedit gadget folosind privirea, un sistem testat deja de ceva vreme și util mai ales în listele cu scroll precum playlisturile de melodii. Există și posibilitatea de fotografie, cu o cameră discret integrată în această cască. Am văzut în numeroase jocuri și filme SF soldați dotați cu astfel de echipamente, utilizate pentru comunicare, orientare și analiză a mediului din jur. De ce nu ar deveni asta realitatea cotidiană?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×