Adio Nexus! Google recunoaşte că nu are planuri pentru noi modele Nexus

1.079 ori
<b>Adio Nexus! Google recunoaşte că nu are planuri pentru noi modele Nexus</b>Gama de terminale Pixel a celor de la Google marchează totodată și sfârșitul seriei Nexus - aceasta fiind scoasă la pensie de către marele G. Ni se confirmă totodată și faptul că într-adevăr Nexus 6P și Nexus 5X au fost ultimele modele din această

Ceea ce ne aşteptam să se întâmple e confirmat azi şi anume faptul că Google nu mai are planuri pentru telefoane din seria Nexus, axându-se pe cele Pixel acum. Odată cu sosirea telefoanelor Pixel şi Pixel XL ieri, s-a cimentat acest brand, care a pornit la drum cu hibridul Pixel C cu un an în urmă.

Google Pixel / Nexus

Pornit în 2010, programul Nexus pare a fi ajuns la final, după un început tulbure, marcat de anii în care Google prefera să vândă terminalele prin canale proprii. Au fost şi modele cu preţuri accesibile, unele modele cu preţuri puţin cam prea mari, un Nexus 6 experimental la capitolul dimensiuni şi un Galaxy Nexus scăpat în exclusivitate prin Mobilissimo.ro. HTC, LG, Samsung, Huawei şi Motorola şi-au încercat norocul pe rând cu această gamă, dedicată pasionaţilor de Android, care vor mereu actualizări la zi si cele mai noi functii din ecosistem.

Modelele Nexus au avut mereu rol de referinţă, de punct de reper şi deschizător de drumuri pentru flagshipurile ce aveau să urmeze. Ele inaugurau un nou Android, dar şi cimentau suportul pentru tehnologii ca port USB Type C, scanner de amprente şi multe altele. În mare Pixel rămâne adeptul abordării Nexus, dar sub alt nume. Avem de-a face cu modele high end cu cel mai nou Android la bord, preţuri mari şi designuri care nu rup norii totuşi.

Publicul de nişă care a cumpărat modele Nexus va cumpăra şi handseturi Pixel fără probleme. Rămâne de văzut totuşi pe ce canale va vinde Google produsele şi dacă ele vor ajunge mai uşor la publicul larg şi eventual vor colabora cu operatori de această dată. Și evident mă întreb dacă va mai exista și acea mitică tabletă Huawei Nexus 7P, pentru că Google a zis doar că nu va mai produce telefoane Nexus, nu și tablete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×