Google se felicita pentru achizitionarea lui Android, in 2005

Autor:  | Publicat în:  Android 1.162 ori
<b>Google se felicita pentru achizitionarea lui Android, in 2005</b>Daca ati crezut ca Android este o inventie a mintilor luminate de la Google, ei bine aflati ca inca o data ideea acestei platforme a venit de la o companie mai mica, achizitionata de catre gigantul motoarelor de cautare. In vreme ce restul lumii asista la...

Daca ati crezut ca Android este o inventie a mintilor luminate de la Google, ei bine aflati ca inca o data ideea acestei platforme a venit de la o companie mai mica, achizitionata de catre gigantul motoarelor de cautare. In vreme ce restul lumii asista la evolutia lui Symbian si Windows Mobile, Google a cumparat start-up-ul Android in 2005, la un pret care ramane necunoscut si la aceasta ora.

Recent, Google si-a exprimat incantarea in legatura cu aceasta achizitie a lui Android Inc, companie fondata de Andy Rubin, care este acum un nume important al brandului din Mountain View. Speculatiile afirma ca Android ar fi costat Google in jur de 50 de milioane de dolari, o bagatela, pe langa profitul adus si potentialul enorm al platformei.

Astfel, in doar 2 ani de la lansarea OS-ului, Android se bate de la egal la egal cu iOS si ameninta chiar si Symbian, pe care specialistii sunt siguri ca il va depasi la capitolul cota de piata pana in 2014. Desi Google nu profita efectiv de pe urma acestui OS, veniturile vin din reclamele mobile afisate pe telefoanele Android. Acestea genereaza in jur de 1 miliard de dolari pe an pentru gigantul american.

Evident, de sectiunea advertising pe mobil se ocupa tot o filiala Google, AdMob, un alt start-up cumparat de compania din Mountain View. Google a platit 750 de milioane pentru AdMob, dar recuperarea investitiei se va face putin mai greu decat in cazul lui Android.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×