Google se pregătește să producă androizi adevărați și cumpără o firmă de robotică (Video)

Autor:  | Publicat în:  Google 1.489 ori
<b>Google se pregătește să producă androizi adevărați și cumpără o firmă de robotică (Video)</b>Domeniile în care operează Google par a fi nelimitate, astfel că după ce ei au produs mașină care se conduce singură, ochelarii Google Glass, au oferit un serviciu de Internet de mare viteză în câteva localități din SUA și au lansat și...

Domeniile în care operează Google par a fi nelimitate, astfel că după ce ei au produs mașină care se conduce singură, ochelarii Google Glass, au oferit un serviciu de Internet de mare viteză în câteva localități din SUA și au lansat și baloane cu acoperire wireless, acum intră și pe piața de roboți.

Astfel am putea vedea ideea de Android devenind nu doar software, ci și hardware, sub forma unor roboți, deși până la androizii din filme mai e cale lungă. Google a cumpărat producătorul de roboți Boston Dynamics, firma cunoscută pentru realizarea lui BigDog, un robot patruped care cară materiale în zonele de război.

Tot Boston Dynamics a produs și WildCat, un robot care poate alerga la o viteză de 25 Km/h. Interesant e că în spatele acestei companii se afla fonduri gigantice de la ministerul de apărare din SUA, iar cooperarea celor de la Google cu aceștia ar putea da naștere la proiecte nu foarte pașnice. După ce marile companii că Facebook, Apple și Google au fost legate de NSA în scandalul Prism, face oare bine imaginii lor asocierea cu Pentagonul sau DARPA?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×