Google surprinde publicul odată cu lansarea unei versiuni Beta pentru Android N; iată despre ce este vorba

Autor:  | Publicat în:  Android 2.691 ori
<b>Google surprinde publicul odată cu lansarea unei versiuni Beta pentru Android N; iată despre ce este vorba</b>Seara ce tocmai a trecut s-a dovedit a fi una foarte inedită pentru utilizatorii de terminale Android, și asta pentru că Google anunța oficial lansarea unei versiuni Beta pentru Android N. Acest software sosește desigur doar pentru terminalele din...

Seara ce tocmai a trecut s-a dovedit a fi una foarte inedită pentru utilizatorii de terminale Android, și asta pentru că Google anunța oficial lansarea unei versiuni Beta pentru Android N. Acest software sosește desigur doar pentru terminalele din seria Nexus, fiind vorba de un release ce nu se recomandă pentru utilizarea de zi cu zi.

Interesant este faptul că cei de la Google par a grăbi lucrurile de această dată, Android N fiind într-un fel sau altul prezentat chiar înainte de conferința dezvoltatorilor programată pentru începutul acestei veri, eveniment în care ar fi trebuit să vedem noul release mai degrabă.

Lăsând acest aspect deoparte, probabil și voi vă întrebați care sunt noutățile aduse de către Android N (posibil Nutella). Înainte de a trece la prezentarea acestor introduceri, aflați și faptul că Google va distribui versiunea beta de față via OTA foarte curând, nemafiind nevoie de instalarea manuală a fișierelor.

Split-screen

Split-screen

Probabil cea mai interesantă introducere din Android N Developer Preview, este funcția split-screen pe care o avem de o bună perioadă de timp pe terminale ca Samsung Galaxy Note 3 spre exemplu. După cum bănuiți, avem la dispoziție o funcție ce ne va permite rularea a 2 aplicații simultan pe ecran, feature util mai ales pentru posesorii de phablet-uri.

Ni se dezvăluie că funcția va putea fi utilizată atât pe smartphone-uri, cât și pe tablete, oferind un plus la capitolul productivitate. De asemenea, se pare că mai toate aplicațiile vor putea fi deschise în Split-Screen, cu mențiunea că avem la dispoziție și posibilitatea de afișare în mod landscape.

Centrul de notificări

Centrul de notificări

Și centrul de notificări primește un update odată cu Android N, locație unde se remarcă câteva schimbări atât la nivel de design, cât și pe partea de funcționalitate. Vom putea răspunde la mesajele primite direct din lista de notificări, opta pentru afișarea mai multor informații, dar și adăuga până la două pagini pentru shortcut-urile către setările rapide.

De asemenea, în cazul setărilor pentru consumul de date, avem acum posibilitatea de a alege cantitatea de date permisă pentru fiecare aplicație în parte, și astfel economisi din volumul disponibil. Putem totodată să restricționăm accesul la internet pentru unele aplicații, funcție foarte utilă.

Noua versiune Doze și alte modificări

Un alt update a fost adus și pentru funcția Doze responsabilă cu economisirea energiei pe timpul cât smartphone-ul nu este folosit de către noi. Avem parte și de animații mai rapide, dar și de funcția de double-tap pentru butonul multitasking. Odată apăsat butonul de două ori, vom fi duși direct către ultima aplicație ce a fost deschisă pe terminal.

Descărcare Android N Beta și wallpaper oficial

Google surprinde publicul odată cu lansarea unei versiuni Beta pentru Android N; iată despre ce este vorba

După cum am precizat și mai sus, această versiune Beta sosește doar pentru terminalele din gama Nexus, fiind compatibile pentru moment doar următoarele modele: Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus 9 LTE, Nexus Player, dar și tableta Pixel C lansată oficial de Google în toamna anului trecut.

Aflăm totodată și faptul că versiunea finală Android N ar putea sosi spre sfârșitul acestei veri, sau cel mai probabil în toamnă când vom vedea și noi smartphone-uri din seria Nexus. Puteți descărca wallpaper-ul oficial chiar de aici (2331 x 1920 pixeli, 2880 x 2560 pixeli), dar și pachetul software destinat modelelor Nexus de mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×