Google va cumpara AdMob la pretul de 750 de milioane de dolari

1.435 ori
<b>Google va cumpara AdMob la pretul de 750 de milioane de dolari</b>Google se apuca de "cumparaturi de iarna", anuntand planul sau de a achizitona compania care furnizeaza continuturi publicitare pe mobil, AdMob. Acest brand este cunoscut pentru faptul ca furnizeaza reclame pe iPhone, dar si pe platforma Android. &nbsp;...

Google se apuca de "cumparaturi de iarna", anuntand planul sau de a achizitona compania care furnizeaza continuturi publicitare pe mobil, AdMob. Acest brand este cunoscut pentru faptul ca furnizeaza reclame pe iPhone, dar si pe platforma Android.

Acest start-up s-ar potrivi de minune cu modelul de advertising Google, permitandu-i gigantului din Mountain View sa domine piata advertisingului mobil. Fondatorul AdMob, Omar Hamoui (de asemenea CEO) se declara incantat de colaborarea cu Google si isi exprima sperantele ca firma sa va capata mai multa vizibilitate in peisajul online.

AdMob a fost fondat in 2006, compania implementandu-si reteaua de reclame pentru mobil pe mii de site-uri web si furnizand ad-uri pentru nume mari gen Ford sau Coca-Cola. In plus, trebuie sa aflati ca acest start-up aduna si publica date in legatura cu trendurile pietei mobile, orientandu-se dupa traficul generat de reclame.

Oficialii Google si AdMob s-au intalnit ieri pentru discutii in legatura cu aceasta preluare, facuta cu acordul ambelor parti. La pretul de 750 de milioane de dolari, achizitia se numara printre cele mai costisitoare ale celor de la Google, imediat dupa cea a lui DoubleClik (3.1 miliarde de dolari), YouTube (1.6 miliarde dolari), dar mai sus decat cea de 625 milioane de dolari pentru Postini.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×