Graficul distribuției Android pe luna mai este aici! Iată cum se prezintă release-ul Oreo

Autor:  | Publicat în:  Android 1.272 ori
<b>Graficul distribuției Android pe luna mai este aici! Iată cum se prezintă release-ul Oreo</b>În urmă cu doar 2 zile cei de la Google au anunțat în cadrul evenimentului keynote Google I/O 2018 și nou release Android 9.0 P, versiune ce va sosi în versiunea comercială pe final de vară. Până atunci aruncăm o privire asupra distribuției

La doar câteva zile distanță de la prezentarea lui Android P Beta din cadrul Google I/O 2018, iată că aflăm și cum se prezintă graficul distribuției Android la început de lună. Datele din graficul de mai jos au fost adunate pe parcursul a 7 zile în perioada 1 - 7 mai și descoperim astfel ce cote de piață are Android Oreo, dar și alte release-uri anterioare.

Android Oreo

Ei bine, Oreo ne interesează în mod special, variantă care în cele două release-uri ale sale (8.0 și 8.1) se află instalat pe un procent de 5.7% din totalul terminalelor Android active la nivel global. Ca o comparație, luna trecută Oreo se afla pe 4.6% din terminale, iar în februarie procentul era de doar 1.1%.

Nougat este în schimb prezent pe 31.1% din totalul terminalelor Android active pe piață, în vreme ce Marshmallow are o cotă de 25.5%. Lollipop în schimb se află instalat pe 22.9% din handset-urile Android, iar KitKat se oprește la 10.3%.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×