Graficul distribuției Android pe luna mai este aici! Iată cum se prezintă release-ul Oreo

Autor:  | Publicat în:  Android 1.194 ori
<b>Graficul distribuției Android pe luna mai este aici! Iată cum se prezintă release-ul Oreo</b>În urmă cu doar 2 zile cei de la Google au anunțat în cadrul evenimentului keynote Google I/O 2018 și nou release Android 9.0 P, versiune ce va sosi în versiunea comercială pe final de vară. Până atunci aruncăm o privire asupra distribuției

La doar câteva zile distanță de la prezentarea lui Android P Beta din cadrul Google I/O 2018, iată că aflăm și cum se prezintă graficul distribuției Android la început de lună. Datele din graficul de mai jos au fost adunate pe parcursul a 7 zile în perioada 1 - 7 mai și descoperim astfel ce cote de piață are Android Oreo, dar și alte release-uri anterioare.

Android Oreo

Ei bine, Oreo ne interesează în mod special, variantă care în cele două release-uri ale sale (8.0 și 8.1) se află instalat pe un procent de 5.7% din totalul terminalelor Android active la nivel global. Ca o comparație, luna trecută Oreo se afla pe 4.6% din terminale, iar în februarie procentul era de doar 1.1%.

Nougat este în schimb prezent pe 31.1% din totalul terminalelor Android active pe piață, în vreme ce Marshmallow are o cotă de 25.5%. Lollipop în schimb se află instalat pe 22.9% din handset-urile Android, iar KitKat se oprește la 10.3%.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×