Graficul distribuției Android pe luna mai este aici! Iată cum se prezintă release-ul Oreo

1.297 ori
<b>Graficul distribuției Android pe luna mai este aici! Iată cum se prezintă release-ul Oreo</b>În urmă cu doar 2 zile cei de la Google au anunțat în cadrul evenimentului keynote Google I/O 2018 și nou release Android 9.0 P, versiune ce va sosi în versiunea comercială pe final de vară. Până atunci aruncăm o privire asupra distribuției

La doar câteva zile distanță de la prezentarea lui Android P Beta din cadrul Google I/O 2018, iată că aflăm și cum se prezintă graficul distribuției Android la început de lună. Datele din graficul de mai jos au fost adunate pe parcursul a 7 zile în perioada 1 - 7 mai și descoperim astfel ce cote de piață are Android Oreo, dar și alte release-uri anterioare.

Android Oreo

Ei bine, Oreo ne interesează în mod special, variantă care în cele două release-uri ale sale (8.0 și 8.1) se află instalat pe un procent de 5.7% din totalul terminalelor Android active la nivel global. Ca o comparație, luna trecută Oreo se afla pe 4.6% din terminale, iar în februarie procentul era de doar 1.1%.

Nougat este în schimb prezent pe 31.1% din totalul terminalelor Android active pe piață, în vreme ce Marshmallow are o cotă de 25.5%. Lollipop în schimb se află instalat pe 22.9% din handset-urile Android, iar KitKat se oprește la 10.3%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×