Grecii nu pot folosi iTunes, App Store sau PayPal din cauza crizei băncilor

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 813 ori
<b>Grecii nu pot folosi iTunes, App Store sau PayPal din cauza crizei băncilor</b>&Icirc;n acest moment Grecia e cel mai fierbinte subiect de discuţii al momentului, av&acirc;nd &icirc;n vedere criza din această ţară şi referendumul ce are loc &icirc;n acest weekend. Totuşi problemele băncilor locale au &icirc;nceput cu...

În acest moment Grecia e cel mai fierbinte subiect de discuţii al momentului, având în vedere criza din această ţară şi referendumul ce are loc în acest weekend. Totuşi problemele băncilor locale au început cu câteva zile în urmă şi au început să afecteze şi accesul la celebre servicii online.

Astfel, utilizatori de iTunes sau App Store din Grecia nu mai pot face achiziţii, din cauza crizei. Şi accesul la PayPal e restricţionat şi plăţile prin acest serviciu. Practic, orice serviciu care necesită un card de credit nu mai funcţionează în acest moment. Apple nu a comentat încă public situaţia, în vreme ce PayPal a declarat că monitorizează ce se întâmplă în Grecia şi ca tranzacţiile sale nu sunt disponibile în această ţară.

Totul are de-a face cu limitarea tranzacţiilor bancare şi dacă nu mă înşel, la nivel local nu ai voie să scoţi mai mult de 60 de euro pe zi de la bancomat (unele surse vorbesc despre 120 de euro). De asemenea luni băncile Greciei vor rămâne fără bani, dacă nu se rezolvă situaţia cu Fondul Monetar. Transferurile de bani către străinătate au fost oprite între timp, în afara celor vitale sau preaprobate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×