Guvernul dorește liber acces la telefoanele și mailurile cetățenilor

1.325 ori
<b>Guvernul dorește liber acces la telefoanele și mailurile cetățenilor</b>Ministerul Comunicațiilor va lansa spre consultare publica un proiect de lege care ar putea să ne încalce dreptul la intimitate. Este vorba despre controversata măsură de reținere a datelor generale sau prelucrate de furnizorii de servicii de...

Ministerul Comunicațiilor va lansa spre consultare publica un proiect de lege care ar putea să ne încalce dreptul la intimitate. Este vorba despre controversata măsură de reținere a datelor generale sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicații electronice.

Mai precis, operatorii de telefonie și providerii de servicii Internet vor stoca pe o perioadă de 6 luni datele de identificare ale clienților și destinatarilor, fie că e vorba despre convorbiri telefonicesau mailuri. Stocarea acestor date va avea ca urmare accesarea lor de către autorități, atunci când se urmărește cercetarea și urmărirea infracțiunilor grave.

Ce tipuri de date vor fi reținute, probabil vă întrebați. Ei bine iată o listă:

  • datele necesare pentru urmărirea/identificarea sursei unei comunicării
  • date pentru identificarea destinației comunicării
  • date pentru determinarea datei, orei și duratei comunicării
  • date de identificare pentru tipul de comunicare
  • date pentru verificarea echipamentului de comunicație ale utilizatorului
  • date pentru identificarea locației echipamentului de comunicații mobile

Trebuie menționat și că pe 18 noiembrie 2008 Parlamentul României a adoptat Legea nr. 298 cu privire la reținerea datelor și a modificat legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. Apoi în data de 8 octombire 2009, legea a fost considerată neconstituționala și abrogata.

șirul de decizii contradictorii continua...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×