Guvernul Francez: "Bye Bye Le BlackBerry"!

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 961 ori

Computerele handheld de la BlackBerry sau "Le BlackBerry", dupa cum sunt cunoscute in Franta au fost numite "intruzioniste" , "obositoare pentru degete" si acum "o amenintare pentru secretele de stat ale Frantei". Cel putin aceasta pare a fi principala...

Bye Bye Le BlackBerryComputerele handheld de la BlackBerry sau "Le BlackBerry", dupa cum sunt cunoscute in Franta au fost numite "intruzioniste" , "obositoare pentru degete" si acum "o amenintare pentru secretele de stat ale Frantei".

Cel putin aceasta pare a fi principala ingrijorare a guvernului francez si a expertilor in domeniul apararii, care i-au sfatuit pe oficiali sa nu foloseasca terminale BlackBerry. Conform acestora, terminalele sunt folosite de agentiile secrete din SUA pentru a "fura" secrete comerciale si de stat. E-mailurile trimise de pe BlackBerry trec prin serverele din SUA, iar Marea Britanie si Franta si-au aratat temerile in legatura cu vulnerabilitatea sistemului de protectia in fata NSA (National Security Agency) - celebra agentia de spionaj a Statelor Unite.

Compania care produce aceste terminale neaga ca o astfel de intruziune ar fi posibila, desi recunoscuse initial ca "exista o anumita fragilitate in protectia informatiei atunci cand este folosit e-mailul". Research In Motion, producatorii canadieni ai terminalului BlackBerry au insistat asupra faptului ca nici NSA, nici o alta organizatie de spionaj nu pot citi e-mailurile de pe serverele sale. Mesajele trimise prin mail sunt mai bine criptate decat site-urile bancilor, afirmau reprezentatii Research In Motion, care au tinut sa precizeze ca nici macar compania producatoare nu are dreptul sa citeasca e-mailurile utilizatorilor sai.

Suspiciunea s-a nascut insa, si peste Ocean, deoarece la Summit-ul G8 din Germania, desfasurat in aceasta luna, reprezentatii Casei Albe au fost sfatuiti sa nu isi foloseasca terminalele dotate cu e-mail wireless, de teama interceptarilor rusilor. Sa fie acesta un nou Razboi Rece desfasurat cu ajutorul terminalelor mobile?

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×