Guvernul Francez: "Bye Bye Le BlackBerry"!

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 968 ori

Computerele handheld de la BlackBerry sau "Le BlackBerry", dupa cum sunt cunoscute in Franta au fost numite "intruzioniste" , "obositoare pentru degete" si acum "o amenintare pentru secretele de stat ale Frantei". Cel putin aceasta pare a fi principala...

Bye Bye Le BlackBerryComputerele handheld de la BlackBerry sau "Le BlackBerry", dupa cum sunt cunoscute in Franta au fost numite "intruzioniste" , "obositoare pentru degete" si acum "o amenintare pentru secretele de stat ale Frantei".

Cel putin aceasta pare a fi principala ingrijorare a guvernului francez si a expertilor in domeniul apararii, care i-au sfatuit pe oficiali sa nu foloseasca terminale BlackBerry. Conform acestora, terminalele sunt folosite de agentiile secrete din SUA pentru a "fura" secrete comerciale si de stat. E-mailurile trimise de pe BlackBerry trec prin serverele din SUA, iar Marea Britanie si Franta si-au aratat temerile in legatura cu vulnerabilitatea sistemului de protectia in fata NSA (National Security Agency) - celebra agentia de spionaj a Statelor Unite.

Compania care produce aceste terminale neaga ca o astfel de intruziune ar fi posibila, desi recunoscuse initial ca "exista o anumita fragilitate in protectia informatiei atunci cand este folosit e-mailul". Research In Motion, producatorii canadieni ai terminalului BlackBerry au insistat asupra faptului ca nici NSA, nici o alta organizatie de spionaj nu pot citi e-mailurile de pe serverele sale. Mesajele trimise prin mail sunt mai bine criptate decat site-urile bancilor, afirmau reprezentatii Research In Motion, care au tinut sa precizeze ca nici macar compania producatoare nu are dreptul sa citeasca e-mailurile utilizatorilor sai.

Suspiciunea s-a nascut insa, si peste Ocean, deoarece la Summit-ul G8 din Germania, desfasurat in aceasta luna, reprezentatii Casei Albe au fost sfatuiti sa nu isi foloseasca terminalele dotate cu e-mail wireless, de teama interceptarilor rusilor. Sa fie acesta un nou Razboi Rece desfasurat cu ajutorul terminalelor mobile?

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×