Hacker arestat pentru raspandirea unui virus pe telefoanele mobile

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 885 ori
<b>Hacker arestat pentru raspandirea unui virus pe telefoanele mobile</b>Nu trebuie sa fim genii pentru a stii ca daca primim un mesaj prin Bluetooth, care ne ofera continuturi cu tenta erotica, ar fi intelept sa refuzam. Totusi, 115.000 de utilizatori din Spania au acceptat un astfel de mesaj primind si un virus pe telefon....

Nu trebuie sa fim genii pentru a stii ca daca primim un mesaj prin Bluetooth, care ne ofera continuturi cu tenta erotica, ar fi intelept sa refuzam.

Totusi, 115.000 de utilizatori din Spania au acceptat un astfel de mesaj primind si un virus pe telefon. Dupa o investigatie de 7 luni, politia l-a arestat pe vinovat, in Valencia, mentionand ca virusul sau pentru Symbian a produs pagube de multe milioane de euro. Cu cat dezvoltarea tehnologiilor folosite pentru producerea telefoanelor mobile ia amploare, cu atat creste riscul de a ne confrunta cu atacuri ale hackerilor si cu virusi care se pot lua cu mare usurinta.

Deja hackerii "lucreaza" la sistemul de securitate al lui Apple iPhone si se pare ca nu exista limite cand vine vorba de virusi sau atacuri. Stiind priceperea romanilor in acest domeniu, nu ne-ar mira sa vedem in curand si virusi "made in Romania" care sa afecteze terminalele ce ruleaza Symbian sau chiar si smartphone-urile ce ruleaza Windows Mobile 6. Oare cat timp va mai trece pana vom vedea primul iPhone "infectat"?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×