Va fi Apple iPhone o tinta pentru hackeri?

Autor:  | Publicat în:  Apple 927 ori
<b>Va fi Apple iPhone o tinta pentru hackeri?</b>Daca expertii in securitate au dreptate si iPhone se va ridica la asteptarile publicului, atunci terminalul ar putea fi tinta ideala pentru hackeri. Oare ce realizare ar fi mai mare pentru un hacker decat &ldquo;spargerea&rdquo; unuia dintre cele mai...

Daca expertii in securitate au dreptate si iPhone se va ridica la asteptarile publicului, atunci terminalul ar putea fi tinta ideala pentru hackeri.

Oare ce realizare ar fi mai mare pentru un hacker decat “spargerea” unuia dintre cele mai sigure terminale mobile din istorie. Neel Mehta, purtatorul de cuvant al IBM Internet Security Systems considera ca va fi o provocare pentru hackeri sa exploateze diferitele slabiciuni ale noilor terminale, asa cum fac cu smartphone-uri deja consacrate. Astfel de tentative se inregistreaza de obicei in cazul unor telefoane noi si extrem de populare, cum ar fi iPhone.

Cunoastem deja numeroase atacuri pe platforma Symbian, dar multe dintre acestea vor fi greu de lansat impotriva terminalului de la Apple. Se pare ca sistemul de operare folosit pentru iPhone este bine securizat, astfel ca hackerii vor avea mult de munca pentru a putea folosi platforma. Fara un development kit public, hackerii nu vor stii cum sa creeze aplicatii pentru iPhone, iar tendinta celor de la Apple de a oferi publicului produse usor de updatat va preveni problemele de securitate.

Putem spune, in concluzie, ca iPhone va fi o platforma destul de sigura si va fi nevoie de un atac sofisticat si de un hacker foarte priceput pentru a "rapune" terminalul celor de la Apple.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×